Black Hair

De bold hold tape: Plakband gebruiken om je pruik vast te maken?

Het blijft altijd een uitdaging om ervoor te zorgen dat je pruik of weave er bij de haarlijn zo natuurlijk mogelijk uit ziet. De afgelopen jaren gaan de ontwikkelingen in de pruikenbranche dan ook erg hard. En het zijn niet alleen de grote bedrijven die innovatie op dit gebied doorvoeren. Vaak zijn het juist de haarstylisten die, door hun jarenlange ervaringen, met opvallende innovaties komen. Zo ook het probleem van het vastmaken van een pruik. Want kun je dat nou het beste doen?

In de meeste haarshops kun je speciale haarlijm kopen om je pruik mee vast te maken. De lijm laat een ondoorzichtige laag achter, zodat je niet ziet dat de pruik langs je haarlijn is vastgeplakt. Toch kan ook deze lijm nadelen hebben. Zo kun je er een allergische reactie op hebben, kan de lijm toch zichtbaar zijn wanneer je het niet secuur aanbrengt of kan het een gedoe zijn om de lijm los te krijgen van de pruik.

Is lijm geen optie (meer) voor jou? Dan kun je dus ook overstappen op plakband!

De Bold Hold Lace Tape

Haarstylist Tamika Gibson (@thehairdiagram) verkoopt in haar webshop onder haar eigen merk de Bold Hold Lace tape. Het is een soort van dubbelzijdig doorzichtig plakband. Je plakt het net langs je haarlijn, zodat je je lacewig erop kunt plakken. Anders dan de lijm, is het gemakkelijker om met plakband te werken én kun je het veel gemakkelijker verwijderen wanneer nodig.

 

Schermafbeelding 2016-05-21 om 11.37.43

 

Van plakband is bekend dat deze minder lang goed blijven plakken. Toch belooft de Bold Hold LAce Tape dat je pruik zo’n 2 tot 3 weken goed vast blijft zitten. Je moet dan natuurlijk niet teveel zweten en weten op welke wijze je het haar moet verzorgen.

Hoe de Bold Hold Lace Tape er bij anderen vrouwen uit ziet? Check het Instagram Account van Tamika Gibson (@thehairdiagram) of #theboldholdlacetape.

 

 

 

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies