De 5 voordelen van amandelolie

Amandelolie

Een olie die vaak over het hoofd wordt gezien is amandelolie. Toch is deze olie erg veelzijdig en kan het op verschillende manieren gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Doordat deze olie rijk is aan voedingsstoffen zoals vitamines A, B, D & E, vetzuren en mineralen, die ervoor zorgen dat het haar sterk en gezond groeit.

Lees hieronder welke voordelen het gebruik van amandelolie voor je haar en hoofdhuid kan hebben.

1. Amandelolie bevordert de haargroei

Door amandelolie op de hoofdhuid te masseren, kan het diep in het haar en de hoofdhuid binnendringen om het van binnenuit te voeden. Op deze manier komen de opgenomen voedingstoffen op de juiste plaats terecht, waardoor het haar de kans krijgt om gezond te groeien.

2. Vermindert haarverlies

Door amandelolie in je haar te masseren, krijgt het haar de kans om alle voedingstoffen op te nemen die het nodig heeft, waardoor de kans op haaruitval wordt verminderd. Daarnaast wordt de kans op haaruitval verkleind doordat amandelolie een laagje om het haar vormt, waardoor het haar wordt versterkt.

3. Maakt het haar dik en glanzend

Het gebruik van amandelolie zorgt voor dik, glanzend haar. Doordat de olie zowel diep in het haar als de hoofdhuid kan binnendringen, wordt het haar van binnenuit herstelt. Hierdoor krijgt het haar de kans om weer gezond en dik te worden. Daarnaast vormt amandelolie een laagje om het haar heen, waardoor het haar weer soepel, zacht en glanzend wordt.

4. Voorkomt huidirritaties

Onze hoofdhuid wordt vaak blootgesteld aan verschillende factoren die voor irritaties kunnen zorgen, zoals hitte, vuil en chemische bestanddelen. Wanneer de hoofdhuid niet goed wordt verzorgt, kan dit leiden tot roos, infecties en uiteindelijk zelfs tot haaruitval. Door amandelolie op de hoofdhuid te masseren, wordt de hoofdhuid verzorgt en soepel gemaakt. Hierdoor wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en de kans op huidirritaties verminderd.

5. Verwijdert roos

Door amandelolie op je hoofdhuid te masseren, wordt de hoofdhuid weer soepel gemaakt. Hierdoor laten vuil, dode cellen en roos makkelijk los, waardoor ze gemakkelijk verwijderd kunnen worden met een goede zuiverende shampoo. Dit opent weer de poriën van de huid, waardoor de natuurlijke oliën van de hoofdhuid weer de kans krijgt op de hoofdhuid en de haarzakjes te verzorgen.
Amandelolie kan op verschillende manieren gebruikt worden, echter worden de volgende twee methoden aanbevolen.

 • Als overnight treatment
  Om je hoofdhuid te verzorgen, masseer de olie in de hoofdhuid voor 15-20 minuten. Bind een satijnen doek om je hoofd en laat de amandelolie overnacht inwerken. Was je haar de volgende ochtend met je favoriete shampoo.
 • Als hot oil treatment
  Om de haargroei te stimuleren, verwarm de olie en masseer de hoofdhuid voor 10 minuten. Plaats een plastic cap om je hoofd en laat de olie een uur inwerken. Was je haar vervolgens met je favoriete shampoo.
 • Als leave-in
  Als je de olie wilt gebruiken voor glanzend, soepel haar, breng dan de olie aan op je haar zonder het eruit te wassen. Breng wat extra amandelolie aan op de haarpunten om gespleten punten te verminderen.

8 REACTIES

 1. ik gebruik amandelolie bij mij en mijn dochter al meer dan twee jaar,ik had heel veel last van roos,en van een vriendin kreeg de advies om amandelolie te gebruiken en sindsdien ben ik fan van amandelolie,hihihihi,ik gebruik zelfs ook voor mijn huid vooral in de winter,ik haal een grote fles bij de apotheek,is voordelig en gaat lekker lang mee ….ik raad het zeker aan

 2. Ik heb last van haaruitval, vandaag was ik toevallig in een Turkse winkel en dacht zal es vragen of ze wat hebben hiertegen. Hij raaddde ook amandelolie aan om in de hoofdhuid te masseren. Mijn vraag is hoe vaak moet je dat eigenlijk doen?

 3. ik gebruik het als een dagcreme/olie op mijn gezicht na het douchen en in me haar. sindsdien heb ik minder last van puistjes en vlekken in me gezicht (pigmentvlekken). heel handig en goedkoop! kan je halen bij de turk voor een paar euro’s heb je al een grote fles!

 4. Ik gebruik nu al een maand amandelolie en ik ben er erg te vrede over. Had het ook bij een TURKSE winkel gekocht in Rotterdam. Niet bij een Turk ( voor de netheid!).

 5. @Marrie, ik denk dat 2 a 3 keer per week voldoende moet zijn….
  @Keshia, ik gebruik het nu ook vooral als nachtcreme. Heerlijk! Ben benieuwd of mijn pigmentvlekken verdwijnen.

 6. Amandelolie kwam voor mij als geroepen. Ik heb heel dik haar, veel haar, en er zit een duidelijke slag in. Het liefst pluist en krult het alle kanten uit. Mijn haar is door meerdere verf en styl pogingen nog net niet dood verklaard en niks leek te helpen. Tot ik op Amandelolie stuitte. Ik heb bij de drogist een flesje van 100 ml gekocht en gebruik het als hottreatment. 2x per week breng ik het in mijn haar aan vanaf de wortels en ga dan met mijn badmutsie op in bad zitten. Daarna spoel ik het uit en laat het aan de lucht drogen. Daarna doe ik nog een druppeltje in mijn haar en klaar is kees. Het is een wereld van verschil. Mijn haar is nu zacht, het glanst en het pluist niet meer. Een aanrader voor iedereen!

 7. Ik gebruik ook amandelolie, na te vaak verven en stijlen! Binnen een paar maanden is mijn haar veel gezonder geworden.. ik werd gek van droog haar. ? gebruik t nu ook op mijn gezicht als creme maar heb gehoord dat je er haargroei van kan krijgen op je gezicht??

De reactie mogelijkheid is uitgeschakeld