Black Hair

De 3 meest voorkomende haar problemen

haar-problemen

Natuurlijk is elk ‘haar probleem’ uniek en de oplossing voor iedereen anders. Toch krijgen wij vaak dezelfde soort problemen te horen. Daar hebben we een top 3 van gemaakt:

1. ‘Mijn haar is altijd zo snel droog

Een veel voorkomend probleem: droog haar. Jij hebt er vast weleens last van (gehad). Kroeshaar, maar ook relaxed haar, kan heel snel droog worden. Het resultaat van te droog haar, is ten eerste dat het er minder gezond uit ziet. Maar nog erger: het breekt sneller. De oplossing is eigenlijk heel erg simpel: vocht! Kies een goede moisturizer en/of leave-in conditioner op waterbasis. Hoe vaak je de moisturizer aan moet brengen op je haar is afhankelijk van hoe droog jouw haar is. Voor sommigen is 3 keer in de week voldoende, anderen hebben meer baat bij dagelijks moisturizen. Is je haar echt super droog? Gebruik dan een deep conditioner en ga voor 30 minuten onder de droogkap. Of probeer eens te stomen!

2. ‘Mijn haar groeit niet’

Dat is de grootste misvatting! Je haar groeit wel. Hoogstwaarschijnlijk breekt je haar, waardoor de lengte van je haar maar niet verder komt. De enige manier waarop je dit oplost, is door je haar goed te verzorgen. Denk bijvoorbeeld terug aan de tijd toen je haar wel lang was. Wat deed je toen wel of juist niet? Er zijn heel veel factoren die de groei gezondheid van je haar beïnvloeden. Een vergeten factor is bijvoorbeeld stress. Door stress wordt de doorbloeding door de belangrijke gebieden in het lichaam beperkt, dus ook tot je hoofdhuid. Deze is juist zo belangrijk om je haar goed te laten groeien. Daarnaast speelt voeding ook een hele grote rol. Eet jij wel gezond?

3. ‘Mijn haar is zo dun’

Geen haar is hetzelfde. Sommige vrouwen hebben heel dik haar, anderen wat dunner. Maar merk jij dat je haar dunner is geworden, terwijl het vroeger juist zo lekker dik was? Dat kan bijvoorbeeld komen door chemische behandelingen (relax, curly), maar ook door nepvlechten en weaves. Een goede tip om  relaxed haar weer dikker te krijgen is door je relaxer te stretchen. Met stretchen relax je je haar minder vaak dan om de gebruikelijke 6 tot 8 weken. Hierdoor voorkom je dat relaxers elkaar overlappen en dat hierdoor je haar uitvalt en breekt. Als je vaak nepvlechten en weaves draagt is het raadzaam om dit niet langer dan 2 maanden achter elkaar te doen. Laat vervolgens je haar ‘rusten’ en zorg goed voor je hoofdhuid. Stimuleer de groei door hoofdmassages en lekkere olie behandelingen.

Wat is jouw grootste haar probleem?

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;)Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm