Black Hair

3 gouden tips om droog haar in de winter te voorkomen

138352705GD414_84th_Annual_

Vanaf volgende week gaat het dan toch echt vriezen en misschien is dit wel het einde van onze – tot nu toe – zachte winter. Misschien merk je nu ook al dat je meer moeite moet doen om te voorkomen dat je haar uitdroogt. Daarom heb ik de drie beste manieren verzameld om droog haar deze winter te voorkomen.

1. Deep Conditioning!

Met stipt op nummer 1. Deep conditioning heeft zoveel voordelen voor je haar. Het houdt je haar gezond, zorgt voor een betere elasticiteit van je haar en (super belangrijk) het zorgt ervoor dat je haar weer voldoende moisture/vocht heeft. Na een deep conditioner merk je direct het verschil. Deed je nu een deep conditioner eens per week of eens per twee weken? Waarschijnlijk heeft je haar nog meer behoefte aan een deep conditioner dan voorheen en kun je het 2 keer per week doen. En dat hoeft niet lang te duren. Gebruik je favoriete conditioner, doe een plastic kap op en gebruik een warmtebron zoals een haardroger, hair therapy wrap of stomer. Je kunt dit zowel op nat haar, als op doorg haar doen. Net wat je fijner vind. Was de conditioner altijd uit met koud water! Nog een tip: varieer in je deep conditioner. Gebruik soms een hot oil treatment om weer het juiste vochtgehalte te krijgen.

2.LOC/LCO

Ook niet te vergeten: een goede haarboter, leave in en olie gebruiken. In de winter zul je dit misschien wat vaker moeten doen, maar de LOC of LCO methode zou daarbij moeten kunnen helpen. Meer over deze methoden lees je hier. Welke producten je ervoor gebruikt, moet je natuurlijk helemaal zelf weten. Zorg er in elk geval voor dat je leave in op waterbasis is. (check of het eerste ingrediënt water/aqua is).

3. Slapen met een satijnen doek/kussensloop

De beste manier om je haar ’s nachts mooi te houden is door het slapen met een satijnen hoofddoek of een kussensloop. Het behoud zoveel meer vocht in je haar. Daarnaast zorgt een satijnen doek er ook voor dat je haar gewoon nog mooi zit de volgende ochtend. Dat scheelt natuurlijk weer een hoop werk!

 

Wat zijn jouw gouden tips om droog haar deze winter te voorkomen?

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm