Beauty

De 10-stappen Koreaanse huidverzorgingsroutine

koreaanse_huidverzorging

Even je make-up weghalen met een cleanser en vervolgens een nachtcrème op doen, zit er bij de veel Koreaanse vrouwen niet in. Nee, om de huid zo goed mogelijk te verzorgen, zijn volgens hen wel 10 stappen nodig! En eerlijk is eerlijk, hun huidje ziet er vaak piekfijn uit. Dus, kom maar op met dat stappenplan.

1. Verwijder oog make up

Haal eerst al je oog make-up weg met een goede remover. Een ‘normale’ cleanser kan mascara nog laten zitten, waardoor je per ongeluk toch met make-up slaapt. Je oog make-up remover kun je ook gebruiken om je lippenstift mee te verwijderen.

2. Cleanse

Gebruik een cleanser op oliebasis (zoals Purity Made Simple van Philosophy of doe de oil cleansing method). Maak tijdens het reinigen ronddraaiende bewegingen. Op deze manier stimuleer je de bloedcirculatie.

3. Exfolieer

Door licht te scrubben, verwijder je dode huidcellen. Hierdoor worden crèmes en serums veel beter in de huid opgenomen. Concentreer op de T-zone en op plekken waar je veel mee-eters hebt. Dit hoef je niet dagelijks te doen. 2x per maand is prima.

4. Toner

Een toner verzacht, hydrateert en zorgt ervoor dat je serum beter intrekt in de huid. Ook brengt het de pH-waarde van je huid weer in balans na het gebruik van cleansers.

5. Essence

De meest belangrijke stap volgens de Koreaanse vrouwen is de ‘Essence’. Het is eigenlijk een soort anti-aging creme. De meest bekende is de SKI-II Facial Treatment Essence (te koop bij Sephora). Het werkt tot diep in de cellen van de huid en versnelt de vernieuwing van cellen, zodat de huid gladder wordt en oplicht.

6. Serum

Serums zijn wat dikker en geconcentreerder dan essence. Een serum licht de huid op, maakt de huid egaal en kunnen dunnen lijntjes opvullen. Breng een serum deppend aan op je gezicht.

7. Sheet Masker

Sheet maskers zijn heel populair in Azië. Je kunt zo’n masker twee keer per week gebruiken of vaker als je last hebt van een droge huid. Het masker bestaat uit papier of katoen dat gedrenkt is in ingrediënten zoals collageen, avocado extracten of Vitamine E. Na gebruikt voelt je huid zacht aan.

8. Oogcrème

Oogcrèmes zijn bedoeld om de huid rondom je ogen te beschermen. Breng de crème deppend aan met je ringvinger.

9. Moisturizer

Voor intensieve hydratatie gebruik je een moisturizer. Ook deze breng je deppend aan op je huid.

10. Nachtcrème

En dan als laatste de nachtcreme. Natuurlijk sla je deze stap over in de ochtend. Je kunt dan direct een foundation of bb cream gebruiken. Om je gezicht de hele nacht te hydrateren is een nachtcrème een must.

Je kunt natuurlijk naar eigen behoefte deze huidverzorgingsroutine gebruiken. Bekijk de 10 stappen Koreaanse huidverzorging van Youtuber Morgan Lynzi.

foto: pinterest, bron: intothegloss

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm