Black Hair

Curling wand gebruiken voor relaxed haar, krullend en kroeshaar

curlwandhair

Of je nu een relaxer in je haar hebt of je natuurlijke krullen draagt; ook jij kunt de populaire curling wand gebruiken. Eerlijk is eerlijk, je krijgt er ook prachtige krullen van. Anders dan andere krultangen, heeft de curling wand geen ‘klepje’ waarmee je het plukje haar vast zet. Daarnaast zijn de meeste curling wands kegelvormig, waardoor je dus kunt variëren in de grote van de krullen die je wilt maken. Wil je kleine krulletjes? Dan draai je de plukjes haar om het smalle uiteinden van de tang. Wil je iets grovere krullen, dan draai je de plukjes om het dikkere gedeelte van de tang.

Relaxed haar, krullend haar en kroeshaar

De curling wand kun je gebruiken wanneer je een relaxer in je haar hebt, kroeshaar of krullend haar hebt en wanneer je een weave draagt. Bekijk hieronder de resultaten wanneer je een relaxer in je haar hebt en voor wanneer je krullend of kroeshaar hebt.

 

 Curling wand vs. krultang

Ben je in het bezit van een ‘normale’ krultang, dan krijg je daar vast en zeker de gewenste resultaten mee. Toch heeft een curling wand een aantal voordelen ten opzicht van de normale krultang:

  • Grove en kleine krullen: door de kegelvorm van de tang (niet allemaal hebben het!) kun je heel gemakkelijk kleine en grotere krullen in je haar maken
  • Gemakkelijk te gebruiken: je hebt geen gedoe meer met het ervoor zorgen dat je het plukje haar tussen het klepje en de tang plaatst. In plaats daarvan draai je je haar om de tang heen.

Je zult wel even oefenen om het te gebruiken, maar dat is zo gebeurd. De enige serieuze uitdaging is om ervoor te zorgen dat je je vingers niet brandt wanneer je de plukjes om de tang heen draait. De meeste merken leveren daarom ook een handschoentje mee met de tang.

Curling wand kopen

Wil je een curling wand kopen? Dit zijn onze suggesties:

remmington curling wand douglas

 

Het merk Remington verkoopt heel veel verschillende hair tools. Inmiddels ook de Curling Wand. De producten van Remington zijn goed en heel erg betaalbaar! Voor deze  Remington Silk Curling Wand betaal je 39,95 euro. (via Douglas)

Cloud nine wand

Heb je een wat ruimer budget? Dan is de “The Wand” van het merk Cloud Nine ook een goede optie. Dit is de wand die je Megisa ziet gebruiken in het bovenstaande filmpje. The Wand kost 169,50 (via Cloudnine hair).

 

curlwand amika

Deze wand is van het merk Amika. Het is een professioneel haarmerk, dat je als het goed is alleen terug vindt in kapperszaken. Ze verkopen een hele reeks aan haarproducten, maar ook hairtools, zoals deze Tourmaline Curler. Aan een echt ‘kappersmerk’ zit ook een prijskaartje vast. De wand kost 124, – euro (via worldofbeauty.nl).

 

 

 foto: Pinterest

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies