Beauty

Minder cellulites na ijskoude sauna

cryotherapie

Het zijn slechts drie minuten, maar wel drie hele lange minuten. In een ‘sauna’ die geen warme damp, maar ijskoude lucht om je heen blaast. En met ijskoud, bedoel ik ook écht ijskoud. De sauna waarover ik het heb wordt namelijk -190 graden Celsius en wordt door veel sporters en sommige celebs gebruikt als ultieme huidtherapie. Het heet Cryotherapie.

Wat is cryotherapie?

Bij cryotherapie wordt je huid gedurende enkele minuten blootgesteld aan ijskoude stikstof. Dit bestaat eigenlijk al heel wat jaren, echter wordt het de laatste jaren ook als ‘beauty treatment’ gebruikt. Nadat je maximaal 3 minuten bent blootgesteld aan de koude temperatuur, wordt je weer ‘opgewarmd’ door bijvoorbeeld cardio te doen. Volgens verschillende onderzoeken en testimonials zorgt de behandeling onder andere voor een energieboost, vermindering van cellulites en werkt het ontstekingsremmend. Maar ook voor sporters schijnt deze behandeling goed te zijn, omdat je er sneller door herstelt na een blessure. Verder kent de behandeling nog tal van andere positieve voordelen.

Hoe het precies werkt? Bekijk dit filmpje:

Al bekend?

Heel waarschijnlijk klinkt deze therapie je niet eens onbekend in de oren. Cryotherapie wordt namelijk ook gebruikt bij bepaalde plaatselijke huidaandoeningen, zoals wratten of goedaardige moedervlekken. De vloeibare stikstof wordt dan op  een wattenstaaf aangebracht, waarna de huidaandoening wordt aangestipt.

De cryotherapie voor je hele lichaam wordt nog niet op veel plekken in Nederland aangeboden (tenminste, ik kon ze online niet vinden). Ik vond wel dit Belgische bedrijf, die op hun website veel informatie over de therapie heeft staan en de behandeling ook uitvoert, mocht je interesse hebben! Laat je natuurlijk goed informeren – ook over de eventuele nadelen van deze behandeling!

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies