Black Hair

Crochet braids trend: Marley Hair

De techniek is niet nieuw; het bestaat namelijk al jaren. Toch is het inmiddels een ware trend aan het worden. En als je het mij vraagt, is het een trend die nog lang mag blijven bestaan. Ik heb het natuurlijk over crochet braids. Een paar maanden geleden probeerde Megisa ze al een keertje en het resultaat was op z’n zachts gezegd echt prachtig. Het is namelijk het ultieme alternatief voor een weave. Omdat ik over een paar maanden ook eens de crochet braids wil proberen, begon ik enkele weken geleden al wat inspiratie op te doen. Opvallend was dat steeds meer vrouwen ervoor kiezen om de crochet braids met Marley Hair te installeren. En dat heeft allemaal te maken met de veelzijdigheid van dit type haar.

Marley Hair

marley hair

Marley Hair kun je vinden in de Afro shop voor slechts enkele euro’s. Het is gewoon synthetisch haar waar je prachtige twists mee kunt maken (lees daar hier meer over). Je kunt het haar dus ook gebruiken om crochet braids te maken. Weet je niet (meer) wat crochet braids zijn, bekijk dan hier de tutorial van Megisa. Na het installeren van de crochet braids met Marley hair, kun je het haar gewoon los laten. Je hebt dan een soort natural hair stretch out – achtige look.

crochet braids marley hair chic natural

Best mooi. Alleen ben ik enthousiaster of het feit dat je vervolgens nog mooiere krullen in het haar kunt maken. Dit kun je doen door krulspelden te gebruiken en het haar nadien even onder te dompelen in heet water. Maar je kunt het ook doen door het haar zelf in een krul te draaien en vervolgens in heet water plaatsen. Dit is dan het resultaat:

chicnaturalmarleybraids

Hoe jouw krullen eruit komen te zien hangt er helemaal vanaf hoeveel haar je besluit te gebruiken en welke lengte je kiest. Je kunt dat namelijk helemaal zelf bepalen. De dames in de onderstaande filmpjes krullen het haar beide op een andere manier. De één zonder krulspelden, de ander met krulspelden.


 

 

foto’s: Pinterest – TheChicNatural (YouTube)

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies