Black Hair

4x Crochet braids patronen

Crochet braids zijn erg veelzijdig. Met deze haarstijl methode kun je bijna elk kapsel creëren. Het is daarom één van onze favoriete beschermende haarstijlen.

Als je aan de slag gaat met crochet braids is het belangrijk om te bedenken wat voor kapsel je precies wilt en hoe je wilt dat het haar moet vallen (bijvoorbeeld schuin of omhoog in een staart, uit je gezicht, etc.). De manier waarop je je haar invlecht, is namelijk bepalend voor hoe je het haar kan dragen. Er zijn hele veel verschillende patronen. Hierbij een overzicht

Crochet Braids in een staartje

Wil je je crochet braids voornamelijk in een staart dragen? Dan moet je ervoor zorgen dat het haar makkelijk naar achteren kan worden gedaan. Dit is een goed patroon om te vlechten:

crochet-braids-patronnen crochet-braids-patronnen

Bekijk een uitleg van dit patroon op Youtube:

Invisible part crochet braids

Laat je crochet braids net echt lijken met een invisible part. Door het uitvoeren van een speciale techniek, lijkt het net of het haar dat je gebruikt je eigen haar is. Voor deze techniek kun je eigenlijk best veel patronen vlechten. Je kunt de invisible part op verschillende plekken op je hoofd plaatsen, maar bepaal dat wel van tevoren. Dit is een goed patroon om in te vlechten:

crochet-braids-patronen3 crochet-braids-patronen3

Bekijk hier hoe het gevlochten wordt:

U-Part crochet braids

De u-part ken je waarschijnlijk wel van weaves of pruiken. Je maakt een scheiding in een U-vorm. Dit is het haar dat buiten de weave blijft: de ‘leave-out’. Dit principe kun je ook met crochet braids toepassen, maar dan zonder een leave-out. Je vlecht het haar dan in een 8-patroon. Dit geeft je de mogelijkheid om je haar aan verschillende kanten te dragen.

crochet-braids-patronen5

Vixen crochet braids

De Vixen Sew in is een paar jaar geleden bedacht door een haarstylist uit Amerika, Ms. Willa.Zij gebruikte deze techniek om het haar van haar klanten te weaven. In combinatie met de knotless braids biedt deze techniek een uitkomst voor iedereen die crochet braids wilt dragen. Het maakt totaal niet uit welk haartype je gebruikt om de vixen crochet braids te maken. Zo kun je kiezen voor de populaire marley braids, maar ook gewoon voor steil haar. Vervolgens kun je je haar los dragen, in een halve staart of zelfs in een knot. In dit filmpje laat Youtuber Beautycanbraid zien hoe je de Vixen Crochet Braids installeert. Het belangrijkste is dat je het vlechtpatroon goed kent, zodat je kunt genieten van de veelzijdigheid.

vixen_sew_in4 vixen crochet braids

Bekijk hier hoe het moet:

bron: klassykinks.com/youtube/IG Beauty-depot

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm