crochet-zonder-cornrows
Haar

Crochet braids, maar dan zonder de ‘cornrows’

Je kon je hoofd niet keren of je kwam tot voor kort nog wel drie tot vier vrouwen per dag tegen die hun haar in crochet braids droegen. Het kapsel herleefde enkele jaren geleden weer zijn hoogtepunt, toen bekende social influencers het kapsel massaal promootte middels DIY-filmpjes en foto’s. Sindsdien ontwikkelden ook steeds meer haar fabrikanten,  ‘crochet-proof’ nephaar die zijn voorgevlochten en een lus aan het begin van de vlecht hebben om het haar gemakkelijker te knopen. Super handig!

Nu de hele hype rondom de crochet braids een klein beetje weg is, wordt het tijd om nieuwe crochet braids varianten te ontdekken.  Eén van onze favoriete YouTubers (die met deze video medeverantwoordelijk bleek voor de hype rondom de crochet braids) The Chic Natural, laat je in deze video zien hoe je crochet braids kunt plaatsen, zonder je haar vooraf in ‘cornrows’ te vlechten.

De belangrijkste dingen die je nodig hebt wanneer je crochet braids wilt vlechten in je haar

De crochet braids kun je zelf in je haar doen, maar het gaat natuurlijk veel sneller wanneer iemand je helpt. Dit zijn de belangrijkste dingen die je nodig hebt voor dit kapsel:

  • Haar
    Tegenwoordig vind je in de meeste afro shops voldoende haar dat geschikt is voor crochet braids. Eigenlijk is ieder type haar er wel geschikt voor, maar het voorgevlochten of gekrulde haar maakt het installeren wel veel gemakkelijker. Daarnaast bespaar je ook veel meer tijd en heb je het haar er dus binnen enkele uren ingevlochten. Kies voor synthetisch haar wanneer je boxbraids wilt laten plaatsen; kies voor ‘human hair’ wanneer je steil haar wilt laten installeren. Dan oogt het veel natuurlijker
  • De crochet naald
    Ook deze is in elke afro shop te vinden. De meest bekende is de crochet naald met de fel roze en groene kleur. Het kost slechts een paar euro en met deze naald kun je echt het beste het nephaar door je eigen haar rijgen.
  • Schaar
    Een nogal vaak gemaakte fout met crochet braids: te veel nephaar invlechten. Hierdoor heb je teveel haar op je hoofd en oogt het veel te vol. Ook de lengte van het haar blijkt soms lastig in te schatten. Een schaar is daarom altijd handig om bij de hand te hebben.

 

Wil je liever geen faux locs dragen? Dan kun je deze techniek ook gebruiken om boxbraids te vlechten of juist krullend haar!

 

 

 

 

Met welke van deze drie haarstijlen zou jij aan de slag willen gaan?

 

Bekijk het Youtube kanaal van Sadora Paris en TheChicNatural

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies