Black Hair

Cornbraids plaatsen zonder je haarlijn te beschadigen

cherokee braids ghana braids

Je haar invlechten met nep haar is prachtig. In het engels noemen ze dit soort vlechten ‘cornbraids’. Cornbraids kun je op verschillende manieren maken en als je heel erg creatief en handig bent, kun je zelfs prachtige figuren vlechten. Door er extra nep haar aan toe te voegen maak je je vlechten nog dikker en/of langer. Terwijl de meeste van ons het nep haar al toevoegen wanneer ze beginnen met vlechten, is er ook een andere vlecht, die de kans op beschadiging van je haarlijn vermindert: de cherokee braid.

Wat is de cherokee braid?

De cherokee braid is ook een invlecht waarbij je nep haar gebruikt. Echter, in plaats van het nephaar al aan het begin van de vlecht toe te voegen, start je de vlecht eerst met je eigen haar. Vervolgens voeg je tijdens het vlechten steeds meer plukjes en steeds dikkere plukjes nep haar toe. Zo gaat de vlecht van dun naar iets dikker. Het is even oefenen en uitproberen op welke manier je het extra nep haar constant moet toevoegen. Daarnaast vergt het ook even wat tijd om te beslissen wanneer je telkens haar toevoegt en hoe dik de plukken zijn die je steeds toevoegt. Maar zoals je weet: oefening baart kunst! Door eerst je eigen haar te vlechten, voorkom je het extra gewicht van nep haar rondom je haarlijn. Hierdoor zal je haar bij de haarlijn minder snel breken. En als je het echt goed kunt doen, valt het ook niet eens op dat je nep haar hebt toegevoegd!

cherokee braids ghana braids girl- cherokee braids ghana braids girl

In onderstaand filmpje wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de cherokee braids maakt.

 

Op Pinterest vind je veel leuke foto’s van de Cherokee braids!

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies