Black Hair

Coiffure Awards 2012

Aanstaande zondagavond, op 13 mei 2012 vanaf 18:00 uur, zal de 21ste editie van het prestigieuze Nederlandse Coiffure Award gala plaatsvinden in de Amsterdamse RAI. Heel haarmode-Nederland maakt zich op voor deze glamouravond waar maar liefst 13 Awards zullen worden uitgereikt. Wie zal de belangrijkste ‘haarmode-Oscar’, de Hairdresser of the Year Award 2012, dit keer in de wacht slepen?

Voor deze editie van de Coiffure Award werden ruim 2000 haarmodereportages ingezonden door Nederlandse kappers. Slechts 94 werden genomineerd door zowel Nederlandse als Engelse vakjury’s. Twee van hen, Dominic Vleer (Kapsalon TOF) en Rossano Toney, interviewden wij al eerder voor een artikel over blackhair op de Coiffure Award. De actrice, musicalster en gedreven mode- ambassadrice Chantal Janzen presenteert dit toonaangevende haarmodegala vol inspiratie, entertainment, uitzinnige awardwinnaars en celebrities.

Programma highlights

De Hairdresser of the Year Award-winnares van vorig jaar, Hester Wernert van de Amsterdamse salon Mogeen, neemt deze avond traditioneel een van de hoofdacts voor haar rekening met een indrukwekkende haarmodeshow. Hester Wernert’s talent wordt immers al jaren ingezet voor de shows van grote modehuizen en zij werkt als hairstylist mee aan grote modeproducties in de beste internationale modebladen.

De Essential Looks haartrendshow van Coiffure Award partner Schwarzkopf Professional is een hoogtepunt voor het vakgebied, in betekenis en stijlinvloed vergelijkbaar met shows van de meest toonaangevende modelabels. In essentie worden hier de belangrijkste looks gepresenteerd die de betere salons in Nederland zeker zullen gaan reproduceren!

Behalve veel spectaculaire haarmode, een exclusiefdiner met vakgenoten en uiteraard de spannende awards-uitreiking door o.a. Maik de Boer, Thijs Willekens, Mari van der Ven en Marielle Bastiaansen, biedt de avond zinderende optredens van Eva Simons en Xander de Buisonje. Deze jaarlijkse avond vol hoogtepunten uit het Nederlandse kappersambacht zal tot in de late uurtjes worden gevierd met de DJs van Hed Kandi.

De laatste kaarten voor het Coiffure Award 2012 gala zijn nog te koop bij de organisatie. Daarnaast is de avond te volgen via een live stream op www.coiffureaward.nl.

Coiffure Award
De Nederlandse Coiffure Award behoort tot de meest toonaangevende en grootste kappersevenementen ter wereld. Een nominatie voor een van de dertien categorieën is vergelijkbaar met de prestige van een Oscarnominatie; het geldt als internationaal keurmerk voor uitgesproken professioneel talent. Het winnen van een van de Coiffure Awards, uiteenlopend van Newcomer of the Year tot de ultieme Hairdresser of the Year-titel, is bepalend voor de carrière van de betreffende kapper en de reputatie van zijn of haar salon.

De redactie van MyBlackHair.nl is aanwezig op deze avond!

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm