Beauty

Brazilian Wax bij All Skins Schoonheidsinstituut in Amsterdam

Wat voor kapsel je ook draagt, de meeste vrouwen zullen het met me eens zijn dat het leuk is om met je haar bezig te zijn. Maar niemand houdt van haar op ongewenste plekken, toch? Scheren of op een andere manier ontharen, de meesten van ons doen het regelmatig. Het hoort erbij. Het is een soort periodieke routine waar we gewend aan zijn, maar dat betekent niet dat het een leuk karweitje is! Omdat we vooral in de lente- en zomermaanden extra waarde hechten aan een gladde bikinilijn, is het prettig om voor langere tijd verlost te kunnen zijn van scheermesjes en ontharingscrème. Geen gedoe, geen stress als je spontaan naar het strand wil en vooral geen geïrriteerde of jeukende huid: de Brazilian Wax biedt de oplossing!

Wat is waxing precies?
Tijdens een wax-behandeling wordt ongewenst haar met wortel en al verwijderd door het gebruik van vloeibare warme hars. De voordelen hiervan zijn dat het haar (afhankelijk van je haartype) drie tot vier weken langer weg blijft, je geen last hebt van stoppels, en dat je huid heerlijk zacht en glad aanvoelt doordat de dode huidcellen worden verwijderd. Voordat je gaat waxen moeten de haren ongeveer vijf millimeter lang zijn.

Voor het schrijven van deze review heb ik behandelingen ondergaan bij het All Skins Schoonheidsinstituut in Amsterdam West. All Skins staat voor totale verzorging en verbetering van de huid en voor ontspanning. Nu is ‘ontspanning’ niet het eerste waar je aan denkt bij het harsen van je schaamstreek. Ik was dan ook best wel zenuwachtig voor de eerste behandeling…

brazilian_wax_all_skins7

Ik kwam binnen en ik werd warm ontvangen door Elvira Stjeward, een van de oprichters van het instituut. We kletsten wat, ik kreeg iets te drinken en daarna kon ik meteen meelopen naar een van de aparte behandelkamers. Hier gaf ze me een reinigingsdoekje om me eventueel mee op te frissen en daarna verliet ze even de kamer zodat ik rustig mijn broek kon uittrekken, gebruik kon maken van het doekje en plaats kon nemen op de behandeltafel.

brazilian_wax_all_skins5 brazilian_wax_all_skins3

De salon ziet er mooi uit en straalt veel rust uit: zachte kleuren en verlichting, leuke kaarsjes en mooie Boeddha-beeldjes. Maar bovenal was het er schoon en hygiënisch, dit vind ik persoonlijk erg belangrijk. Toen ze weer terug was, legde ze me stap voor stap uit hoe ze te werk zou gaan en wat ik kon verwachten. All Skins biedt twee soorten wax-behandelingen: stripwax of filmwax. Stripwax wordt direct verwijderd met waxstrips nadat er een dun laagje vloeibare hars is aangebracht op de te ontharen huid. Filmwax wordt daarentegen zonder strips verwijderd. De hars wordt aangebracht en zodra het hard genoeg is wordt de waxstrook met een trekbeweging verwijderd. De hars hecht zich hierbij aan de haren en niet aan de huid, wat deze methode geschikt maakt voor de meest gevoelige lichaamsdelen. Na het bekijken van mijn huid stelde Elvira vast dat het veilig was om bij mij de stripwax te gebruiken.

Ze trok latex handschoentjes aan en bestrooide de huid met wat talkpoeder zodat de hars minder aan de huid zou plakken. Daarna doopte ze een houten spatel in de hete wax. Dit smeerde ze uit op mijn huid. Op dit moment waren we gezellig in gesprek over van alles en nog wat, maar ik hield alles scherp in de gaten. Dacht ik. Midden in een zin over mijn opleiding legde Elvira een strip over de hars op mijn huid en trok deze er in een snelle beweging, zonder enige waarschuwing, weer vanaf. Van schrik kon ik niet eens ‘au’ roepen… Ik bleef gewoon doorpraten en Elvira bleef vragen stellen alsof er niets was gebeurd. Achteraf vind ik dit een hele slimme werkwijze want hoe meer je je erop voorbereidt, hoe meer angst je opbouwt voor de pijn die je op het punt staat te voelen. Vooral als je nooit eerder zo’n behandeling hebt meegemaakt. Door gewoon leuk in gesprek te blijven vloog de tijd voorbij en lag de focus niet op de ongemakkelijke situatie waarin ik me bevond (want laten we eerlijk zijn, je ligt daar met je benen wijd op een tafel bij iemand die je niet kent… en daarnaast is niet bepaald een zachte streling die je voelt wanneer de strips van je huid worden getrokken). Ik voelde me, voor zover mogelijk, best op m’n gemak!

brazilian_wax_all_skins10

brazilian_wax_all_skins9

Je kunt er ook voor kiezen om je oksels te waxen

Bij de Brazilian Wax kan je kiezen tussen een aantal opties: bijvoorbeeld een smal streepje of helemaal ‘kaal’. Ook kun je ervoor kiezen het haar tussen de billen te laten verwijderen. Dit alles wordt tijdens de behandeling gevraagd en je kunt zelf bepalen hoe je het wilt hebben. Na de behandeling verliet Elvira nogmaals even de kamer zodat ik de behandelde huid in alle rust met een beetje lotion kon insmeren om te voorkomen dat restjes hars aan mijn broek zouden blijven plakken. De huid was gevoelig (wat normaal en logisch is) maar voelde superglad en zacht aan! Ik was tevreden met het resultaat. Elvira gaf nog een aantal tips mee zoals niet te heet douchen, geen gebruik maken van de sauna en niet scheren tussen twee behandelingen in. Ook gaf ze me een sample mee van hun milde scrub en adviseerde me deze één tot twee keer per week te gebruiken om ingegroeide haartjes te voorkomen. Ik maakte gelijk een afspraak voor de volgende behandeling en verliet de salon.

brazilian_wax_all_skins8

De daaropvolgende dagen bleef mijn huid gevoelig. Ik vertelde dit aan Elvira toen ze me een week later opbelde om te vragen hoe het ging. Volgens haar was de gevoeligheid niet meer dan normaal omdat mijn huid moest wennen aan de behandeling. De haartjes groeiden naar mijn mening vrij snel terug, maar ook dit heeft te maken met het feit dat de huid moest wennen. Na de tweede en de derde behandeling was de huid veel minder gevoelig en bleven de haartjes inderdaad langer weg. Er zaten ongeveer vier weken tussen iedere behandeling.

Al met al was het een leuke en interessante ervaring. Ik denk zeker dat het het waard is om je te laten harsen. Wie wil er nou geen zachte gladde huid waar je weken niet naar om hoeft te kijken? En de pijn valt ook mee! De eerste keer is even schrikken maar het gevoel went. Iedereen heeft natuurlijk een andere pijngrens maar ik vergelijk het een beetje met het zetten van een tatoeage: het is een ongemakkelijk gevoel, maar niet superpijnlijk. Daarnaast duurt de behandeling zelf nog geen half uur dus je staat zo weer buiten!

brazilian_wax_all_skins1

Leonie en Elvira van All Skins

brazilian_wax_all_skins2

Ik, samen met Megisa

Boek een Brazilian Wax!

Voor goede service en uitleg zou ik All Skins zeker aanraden. Het is belangrijk dat je je op je gemak kunt voelen tijdens zo’n behandeling en daar zorgen zij absoluut voor. Op dit moment hebben ze ook nog eens een leuke actie voor alle MBH lezeressen: 10% korting op de Brazilian Wax. Dat betekent dat je in plaats van 31 euro, nu 27,90 euro betaald voor een Brazilian Wax. Dus grijp je kans!(geef tijdens je reservering aan dat het om de MyBlackHair.nl aanbieding gaat).

All Skins biedt naast wax-behandelingen ook massages, gezichtsbehandelingen, make-up, mani- en pedicures, wimperextentions, semipermanente mascara en meer.

INFO:

All Skins Schoonheidsinstituut
Sierplein 33
1065 LM Amsterdam
(ingang: DIO DROGIST)

020 – 752 95 72

www.allskins.nl

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm