Black Hair

Box Braids vs. Marley Twists

 

braidstwistsDat nepvlechten een trend blijven, is logisch. De vlechten zijn praktisch en makkelijk te onderhouden. Daarnaast biedt het lekker veel styling mogelijkheden. De Box braids en de Marley twists zijn momenteel erg populair. Twijfel je over welke je moet laten invlechten? Lees dan gauw meer over beide varianten.

De Box Braids

Schermafbeelding 2013-07-27 om 14.58.02

 

Wat zijn Box Braids?

Box braids zijn vlechten, die zijn gemaakt door ieder plukje in drie delen te verdelen. Het woordje ‘box’ refereert naar de scheidingsvakken die op de hoofdhuid te zien zijn. Door nephaar toe te voegen, kun je box braids zo lang maken als je wilt.

Schermafbeelding 2013-07-27 om 14.59.03

Welke haar kun je gebruiken voor Box Braids?

De meeste mensen kiezen voor Kanekalon haar. Het is synthetisch haar dat een beetje kroezig en stug aanvoelt. Dit is handig, want zo bijven de vlechten goed zitten. Bij sommige Afro Shops zijn ze in verschillende lengtes te koop. Hoe langer het haar, hoe langer je vlechten natuurlijk. Dit type haar vind je al voor enkele euro’s per pak. Meestal heb je zo’n 4-6 pakken nodig om je hele haar te kunnen vlechten.

Schermafbeelding 2013-07-27 om 15.01.52

De Marley Twists

Wat zijn Marley Twists?

De Marley twists hebben veel weg van de Senegalese twists, ze zijn alleen iets groter (zodat ze iets weg hebben van dreadlocks). De twists worden al vanaf de hoofdhuid gemaakt, door een pluk haar in tweeën te verdelen en om elkaar heen te draaien.

Schermafbeelding 2013-07-27 om 15.03.31

Welk haar kun je gebruiken voor Marley Twists?

Voor dit soort twists kun je het beste Marley Braiding Hair gebruiken. Ook dit haar is synthetisch en voor enkele euro’s te verkrijgen bij de Afro Shops.

marley braiding hair

Wat zijn de nadelen van Box Braids vs Marley Twists?

Het laten plaatsen van nepvlechten kent veel voordelen, zoals het gemak (scheelt je extra minuten in de ochtend), het feit dat het een protective hairstyle is en dat je er lekker lang van kunt genieten (mits goed onderhouden, 4-6 weken). Maar wat zijn de nadelen van dit soort vlechten?

  • De Box Braids zijn iets minder flexibel dan de Marley twists, waardoor sommige haarstijlen lastiger zijn te creëren.
  • Als je eigen haar dun en beschadigd is, kun je beter niet kiezen voor Box Braids. Er komt dan teveel gewicht op je eigen haar.
  • Marley Braiding Hair is qua gewicht veel lichter, dan het standaard kanekalon haar. Hierdoor heb je minder gewicht op je hoofd.
  • Het invlechten van de Box Braids kan langer duren dan het laten invlechten van de Marley Twists (wanneer je deze even dik zou vlechten).
  • Het verwijderen van de Box Braids duurt veel langer dan het verwijderen van de Marley Twists.
  • De Marley Twists blijven minder lang mooi in je haar zitten dan de Box Braids.

Wat moet ik nu kiezen?

Afhankelijk van wat jij zelf mooi vindt, kun je kiezen voor de vlechten of de twists. Beide zijn mooi, maar zien er duidelijk anders uit. Het belangrijkste is dat je zowel de vlechten/twists als je eigen haar goed blijft verzorgen!

Wat heeft jouw voorkeur? Box Braids of Marley Twists?

Inspiratie voor Box Braids –> iloveboxbraids.tumblr.com

Inspiratie voor Marley Twists –> Marley Braids Tumblr

 

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies