Black Hair

Bloemen voor je haar

De laatste tijd hebben we het vaak over de verschillende oliën die goed zijn voor je haar. Maar wist je dat ook veel bloemsoorten de ‘gave’ hebben om vooruitgang te boeken in de gezondheid van je haar? Kamille en lavendel zijn de meest bekendste ingrediënten in haar- en lichaamsproducten. Maar er zijn nog meer bloemen die waarschijnlijk niet bij iedereen bekend zijn, maar wel heel erg voordelig zijn voor het welzijn van je haar en hoofdhuid.

Hibiscus
Een van de meest voorkomende bloeiende bomen van India is de Hibiscus boom. Hibscus is onderdeel van de Malvaceae. Zowel katoen, en de originele ingrediënten die gebruikt worden om marshmallows te maken, komen uit deze groep van bloemen.

Vroeger gebruikten de vrouwen in India Hibiscus extracten als haarbehandelingen. Zowel de bladeren en bloemen van de boom zijn opgenomen in de Ayurvedische therapie, en worden gebruikt in cosmetische formuleringen. De bloemen en bladeren bevatten vele eigenschappen waarvan het haar en de hoofdhuid kan profiteren en helpen bij de behandeling van roos en haaruitval.

Hibiscus heeft een verzachtende en koelende werking op de hoofdhuid. Het helpt ook om jeuk en roodheid te voorkomen en vermindert verstopte poriën, met als resultaat verbetering van de algehele gezondheid van het haar.

Je kunt Hibiscus bloemen en bladeren onderdompelen in kokend water. Laat het ’s nachts even staan. Breng de Hibiscus direct op de hoofdhuid aan of gebruik het als spoeling.

Kalendula
Kalendula wordt al eeuwen gebruikt voor medische doeleinden en heeft een antibacteriële werking. Kalendula in poedervorm verzacht een geïrriteerde hoofdhuid en verbetert de conditie van de hoofdhuid.
Net als de Hibiscus kun je de Kalendula bloemen onderdompelen in kokend water, ’s nacht laten staan en direct op de hoofdhuid aanbrengen of als spoeling gebruiken.
Tiare
De Tiare bloem is de nationale bloem van Tahiti. De combinatie van kokosolie en Tiare bloem maakt de populaire Monoi de Tahiti olie. Monoi olie kan dagelijks worden toegepast om de haar structuur te verbeteren. Het dringt binnen in de haarschacht en geeft het haar vocht en glans en zorgt ervoor dat het haar makkelijker te kammen is. Monoi olie kan ook worden gebruikt na het wassen of gebruikt worden op droog haar, als een haarmasker: bereng de olie aan, bedek je haar met een plastiek kapje voor ongeveer 30 minuten. Was en stijl je haar als gewoonlijk.
bron

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm