Black Hair

Blanke vrouwen met ‘black hair’ kapsels

Een blanke vrouw met nepvlechten, cornrows of een afro. Voor fotografe Endia Beal was het fotograferen van blanke vrouwen met black hair kapsels een manier om een dialoog te starten. Een dialoog starten tussen mannen en vrouwen uit verschillende generaties en culturen over de manier waarop we onszelf, voornamelijk in het bedrijfsleven, presenteren. Ze koos expres voor vrouwen die de 40 waren gepasseerd: “Ik wilde graag vrouwen fotograferen die een bepaald idee hadden over hoe je eruit moet zien als je op het werk bent, want het zou voor hen een uitdaging zijn om te begrijpen wat ik heb ervaren op de werkvloer.”

Met die ervaring bedoeld ze de nieuwsgierigheid van haar – veelal – mannelijke, blanke collega’s. Met haar donkere huid en grote rode afro, viel ze natuurlijk heel erg op.

Veel van de vrouwen die mee hebben gedaan aan haar project, namen foto’s van hun nieuwe kapsel en deelden deze op facebook. Sommigen konden niet wachten om het aan hun man te laten zien en waren blij dat ze een keer iets nieuws konden proberen met hun haar.

black_hair-kapsels

 

bron: slate

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm