black panther
Events

Black Panther Challenge

Als er één bioscoopfilm is die je niet mag missen dit jaar, is het Marvel’s Black Panther wel. Ja, het is een van de vele superhelden filmen, maar het belooft veel meer te worden dan alleen dat. Het meest bijzondere aan deze film is dat de cast volledig bestaat uit donkere acteurs. Uniek, aangezien de meeste superhelden gespeeld worden door witte acteurs. Maar dat is het niet alleen. Ook de acteurs in de film zijn niet de minste. Wat dacht je van Michael B. Jordan, Lupita Nyong’O, Chadwick Boseman, Angela Bassett en Forest Whitaker?! Film critici noemen het al de film van het jaar.

In Amerika heeft de voorverkoop van Black Panther de records van alle Marvel films al verbroken. Ook in Nederland zijn de verwachtingen hoog. Iedereen wil de film zien! Helaas is een bioscoopbezoek niet voor iedereen vanzelfsprekend. En dan met name voor kinderen waarvan de ouders iets minder te besteden hebben.

In navolging van de Amerikaanse #BlackPantherChallenge, waarbij de New Yorker Frederick Jospeh een GoFundMe lanceerde om kinderen uit Harlem mee te nemen naar de premiere van Black Panther (hij haalde $40.000 op!), is er ook een Nederlands initiatief opgezet door de 31-jarige Glenda van Duivenoorde. Glenda:”Ik vind het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen de film gaan bekijken, omdat er sterke, zwarte rolmodellen nodig zijn. Ook de fictieve rolmodellen zijn belangrijk. Een kind leert zo dat ook zíj helden kunnen zijn die de wereld redden. Tevens laat deze film zien dat onze Afrikaanse heritage royality is. Ik hoop dat de kinderen geïnspireerd raken. Dat ze zelf gaan fantaseren over avonturen en mensen redden.”

 

Om de Nederlandse #BlackPantherChallenge te doen slagen, is er een bedrag nodig van 4340 euro. Zo kunnen 280 kinderen genieten van de film (inclusief popcorn en een drankje) in Pathé Arena in Amsterdam. Doneer jij ook? —> #BlackPantherChallange

Meld je kind(eren) aan om Black Panther te gaan bekijken!

Wil jij graag dat je zoon en/of dochter de film gaat bekijken? Houd dan rekening met het volgende:

  • Je kind is tussen de 12 en 16 jaar
  • Als gezin zijn leuke uitjes voor jullie niet vanzelfsprekend

Voldoe je aan deze criteria? Stuur dan een mailtje naar blackpantherchallengenl@gmail.com en meld je aan!