Black Hair

Bizar?! De ‘Hair Burning Trend’

hair_burning

Je haar knippen met een schaar is zó ‘two thousand late’. Als jij je haar weer gezond wil hebben, dan geef je het een “Velaterapia” of “candle cutting” behandeling. Na de overgewaaide Braziliaanse wax en keratine behandelingen, is het afwachten of ook deze Braziliaanse trend zal aanslaan in Europa.

Velaterapia is een behandeling voor droog en beschadigd haar door vele chemische behandelingen, kleuren en constant steilen. Het haar wordt in kleine delen verdeeld en getwist. Vervolgens wordt er een kaars langs de twists gehaald. De vlam van de kaars zorgt ervoor dat beschadigd haar omhoog wordt getild en deze worden vervolgens getrimd. Op deze manier behoud je meer lengte.

Op internet zijn voornamelijk filmpjes te zien van de behandeling op steil haar. Het lijkt me toch wel een ander verhaal op kroeshaar of relaxed haar. Bekijk hier:

Het branden zou de haarschubben openen, waardoor een deep conditioner nog meer effect heeft. De behandeling duurt zo’n 3 uren en voor de beste resultaten doe je het elke maand.

Iets voor jou?

bron

foto: pinterest

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm