Beauty

Review: Yoni | Biologische tampons en maandverband

yoni_natuurlijke_tampons

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik nooit heb nagedacht over de samenstelling van de tampons en maanverband die ik gebruik. Toen ik voor het eerst tampons ben gaan gebruiken, heb ik weleens de bijsluiter gelezen, maar in principe was dat meer voor de instructies. Ik was dus eigenlijk best wel verbaasd toen ik hoorde over biologische tampons en maandverband. I know.. alles moet allemaal zo groen mogelijke tegenwoordig, maar hoe ernstig vervuild zijn de reguliere maandverband en tampons nou?

Best wel vervuild eigenlijk! Want wist je dat de meeste tampons, maandverband en inlegkruisjes synthetische stoffen bevatten? En dat er ook resten van chloor en sporen van pesticiden in terug worden gevonden? En dat er geen regels zijn omtrent de vermelding van de ingrediënten in deze producten? Ik wist dit allemaal niet hoor. Twee vrouwelijke ondernemers, Mariah en Wendelien hebben het hun missie gemaakt om vrouwen de keuze te geven voor gezondere en milieuvriendelijke tampons, maandverband en inlegkruisjes. Zo is Yoni geboren.

Yoni tampons, maandverband en inlegkruisjes worden uitsluitend gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen. Het katoen wordt verwerkt en geproduceerd op een milieuvriendelijke manier en de productie keten voldaan aan bepaalde sociale criteria.

Ik kreeg tampons en maandverband opgestuurd van Yoni en was heel benieuwd!

Yoni Tampons

yoni_natuurlijke_tampons3

De tampons bestaan dus uit biologisch katoen. Volgens Yoni is biologisch katoen ademend en hypo-allergeen. Daarnaast is het makkelijker afbreekbaar en dus beter voor het milieu.

De tampons  zijn individueel verpakt en kun je openmaken door aan het groene stukje te trekken. Wel even zoeken waar het begin is, maar dat gaat op zich wel makkelijk. Verder werkt het gewoon prima. Het is net zo makkelijk in te brengen als de reguliere tampons. De tampons zijn verkrijgbaar in light, medium en heavy. In elke verpakking zitten 16 tampons.

Yoni Maandverband

yoni_natuurlijke_maandverband

En dit is de maandverband. Ook van biologisch katoen dat ‘ademt’. Tot nu toe biedt Yoni alleen maar maandverband met vleugels aan in twee verschillende diktes (medium en heavy). Voor mij was medium prima om te gebruiken. Maar als je wat hevigere menstruaties hebt, dan is het wel heel snel wisselen, dus moet je voor heavy gaan.

Ik kan in gevoel niet echt een verschil uitleggen met reguliere maandverband. Het werkt gewoon goed. Ik heb geen last van geurtjes of dat het erg zweterig aanvoelt. Maar dat heb ik bij ander maandverband ook niet.

De kosten van de maanverband zijn 3,99 euro (10 stuks, medium) en €4,10 voor de tampons (16 stuks, medium). Dat is wel iets duurder dan de reguliere tampons en maandverband. De producten van Yoni zijn in verschillende winkels te koop (waaronder sommige Etos winkels) en online. Kijk voor verkooppunten op de website van Yoni. 

Conclusie

Ik vind het echt heel goed dat wij vrouwen nu de keuze hebben om ook voor biologische maandverband, tampons en inlegkruisjes te kiezen. Ik weet zeker dat er meer vrouwen zijn die, net als ik, helemaal niet wisten welke stoffen de normale maanverband e.d. bevatten. Fijn dat Yoni er is en dat je nu bewust een keuze kan maken.

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm