Beauty

Bio-Oil || Een ware duizendpoot

bio-oil

Waarschijnlijk heb je er wel eens over gehoord of het zelfs al eens gebruikt: bio oil. De olie – die onder andere Vitamine A en E bevat –  staat bekend om de goede resultaten in de behandelijk van huidstriemen en littekens. Maar er is veel meer te vertellen over Bio-Oil;  het is namelijk ook te gebruiken als moisturizer, badolie en voor de verzorging van je haar en hoofdhuid. Een ware duizendpoot dus!

Bio-Oil als verzachtende badolie

Door een scheutje Bio-Oil aan het badwater toe te voegen kalmeert je huid, wordt heerlijk zacht en rijkelijk gevoed.

Bio-Oil als anti-aging product

Smeer Bio-Oil op het gezicht, inclusief de huid rondom ogen en hals om kleine rimpels en lijntjes te behandelen. Het helpt om vocht vast te houden en verhoogt de elasticiteit van de huid. Bio-Oil werkt preventief tegen ouderdomsverschijnselen en houdt de huid soepel en gezond.

Bio-Oil voor een egale huid

Oneffenheden en/of pigmentvlekken op je huid? Smeer er dan Bio-Oil op. Uit klinische studies – uitgevoerd door MEDUNSA (Photobiology Laboratory of the Medical University of South Africa) in 2005, blijkt dat het helpt deze oneffenheden en pigmentvlekken te verminderen. Voor optimaal resultaat breng je de olie twee keer per dag aan, gedurende zes weken.

Bio-Oil voor je nagels

Bio-Oil verzorgt ook nagels en nagelriemen en is zeer geschikt om in een voeten-of handbadje te gebruiken. Droge en harde nagelriemen hebben baat bij een dagelijkse toepassing. Masseer de olie in voor het slapen gaan. Na verloop van tijd worden de nagelriemen soepeler en is één tot twee keer per week smeren voldoende.

Bio-Oil voor je haar

 

Bio-Oil kun je ook voor je haar gebruiken! Warm een kleine hoeveelheid Bio-Oil op tussen de handpalmen en masseer deze vervolgens in gespleten haarpunten. Dit beschermt de haarvezel en voorkomt dat het haar statisch wordt. Bio-Oil helpt ook een droge en/of geïrriteerde hoofdhuid. Enkele druppels in masseren is voldoende om te voeden en beschermen.

Bio-Oil als moisturizer voor je lichaam en gezicht

De olie vult de natuurlijke huidoliën aan en voedt een droge huid die is aangetast door onder meer veelvuldig douchen, verwarming en airconditioning. Omdat Bio-Oil een hypoallergeen huidverzorgingsproduct is, is deze geschikt voor alle huidtypen.

Bio-Oil is voor €12,15 (60 ml, het kleinste flesje) te koop bij de drogist of apotheek.

Meer info vind je op de website van Bio-Oil.

Binnenkort testen wij de Bio-Oil en kun je onze mening erover lezen op deze site

Hoe gebruik jij Bio-Oil?

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies