Bikini ready?


De zomer staat voor de deur en dat betekent voor vele vrouwen een bezoekje aan het zwembad of het strand. Een goede bikini heb je waarschijnlijk allang uitgezocht. Maar durf jij je bikini al aan? Weigerde jij de afgelopen winter de sportschool te betreden, omdat je allerlei excuses had? Waren die excuses vooral gericht op je haar? Dan mag je je nu inschrijven bij een sportschool, want met de volgende tips zorg je dat je wel kunt sporten en je haar mooi kan houden!
Natuurlijk haar en dreads
Zorg ervoor dat je haar uit je gezicht is en doe het in een niet al te strakke staart. Na het sporten kun je het haar met een droge shampoo behandelen. Dit geeft het weer een frisse geur.
Krullend haar
Je kunt verschillende stijlen proberen tijdens het sporten. Zo kun je je haar bedekken met een katoenen doek. huh? Ja! Katoen absorbeert het zweet uit je haar. Als dit niet werkt, kun je juist het tegenovergestelde doen en je hoofdhuid zoveel mogelijk vrij laten door je haar in strakke knotjes te doen, waarbij je zichtbaar goede scheidingen maakt zodat de hoofdhuid vrij is. Zorg er wel voor dat je haarpunten niet te zien zijn, maar in de knot zijn gestopt. Na het trainen kun je je haar inspuiten met een mix dat in elk geval rozemarijn olie, tea tree olie en/of pepermunt olie bevat. Het gebruik van tenminste een van deze oliën helpt vieze geurtjes te laten verdwijnen.
Relaxed haar
Gebruik je katoenen zweetband om al het zweet op te vangen. Het zout van je zweet kan er namelijk voor zorgen dat je haar uitdroogt. Doe je haar in een losse staart.  Je kan ervoor kiezen om het haar te wassen (co-wash) of lekker in te smeren met je favoriete olie!
Zwemmen
Nu het zomer is, ga je waarschijnlijk vaker naar het zwembad dan normaal. Je haar vraagt dan extra aandacht. Breng voordat je gaat zwemmen een beetje conditioner aan op je haar. Dit zorgt ervoor dat je haar minder chloor absorbeert.