Black Hair

Bentoniet klei voor je haar || DIY

Clay

Wanneer je je eenmaal een beetje bent gaan verdiepen in het gebruik van meer natuurlijk producten voor je haar en huid, dan kom je er gauw achter dat vrijwel alle producten vervangbaar zijn. Zo kun je een moisturizer uit een flesje vervangen voor natuurlijk shea boter, of vervang je jouw heat protector voor een simpele lichte olie. Ook je shampoo kun je vervangen; door Bentoniet klei bijvoorbeeld!

Bentoniet klei

Bentoniet klei is een natuurlijke zachte klei die voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Er zijn verschillende typen bentoniet klei, maar de meest gebruikte zijn sodium en calcium. De klei is een uitstekende manier om je haar van gifstoffen te ontzien, doordat het sterk negatief geladen is. Het werkt als een soort magneet dat alle positief ionisch geladen substanties, zoals bacteriën en virussen, uit je haar trekt. Het fijne ervan is, dat enkel de onzuiverheden uit je haar worden onttrokken, terwijl de natuurlijke oliën in je haar blijven. Tel daar het voordeel van de afwezigheid van minerale olie, parabenen, sulfaten en siliconen bij op en je hebt een super goede vervanging voor je shampoo. Overigens hoor je ook vaak dat – wanneer je krullend haar hebt- je een mooiere kruldefinitie krijgt.

Do it Yourself || Bentoniet shampoo

In dit filmpje kun je zien hoe je bentoniet klei voor je haar kunt gebruiken.

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies