het_brown-beauty-boek
Beauty

Beauty Blogger Benay lanceert Het Brown Beauty Boek

Ik denk dat één van de redenen om te bloggen voor vele Nederlandse black hair & beauty bloggers was, omdat zij zichzelf niet terug zagen in traditionele media zoals fashion magazines, kranten en op tv. Het schoonheidsideaal is nog steeds blank, blond en lang sluik haar. Tips over haarverzorging en make-up is vaak op maar één soort huidkleur en haartextuur gericht. Iets waar wij, brown beauties natuurlijk helemaal niks aan hebben.

Na een slechte eerste foundation aankoop (die een geel-grijzige waas achterliet), was blogger Benay Weltevreden vastberaden om het beter te doen. Via Youtube filmpje leerde zij zichzelf om met make-up om te gaan. Dit resulteerde in het opzetten van haar eigen beauty blog benayvaneese.nl, waar ze Nederlandsprekende, jonge, donkere vrouwen tips geeft over beauty voor de donkere huid. Benay: “Tot op de dag van vandaag is deze maatschappij gefocust op licht, lichter, lichts. Geschikte make-up vinden is niet makkelijk en als je het eenmaal hebt gevonden, is het nog duur ook. Gelukkig komt er beetje bij beetje steeds meer voor ons bij. Van high-end tot low budgetmerken. Al is beetje bij beetje naar mijn mening nog steeds te weinig. De movement mag wat sneller.”

 

Het Brown Beauty Boek

het_brown-beauty-boek

En toen werd het tijd voor een boek! Benay trok haar stoute schoenen aan en begon met schrijven en benaderde verschillende uitgevers met haar idee. Dat resulteerde in Het Brown Beauty Boek. Speciaal voor de brown beauties natuurlijk! Hiermee wil zij vrouwen een extra steuntje in de rug geven en de basis geven om vol zelfvertrouwen door het leven te gaan. Benay: “In dit boek leer je op basis van mijn, soms gênante, persoonlijke ervaringen, foto’s en video’s de basisbeginselen van het verzorgen van je huid en het gebruiken van make-up.”

Zo geeft Benay tips over het bepalen van de ondertoon van je huidkleur (goed om te weten als je een foundation gaat aanschaffen), hoe je moet contouren en highlighten en het shapen van je wenkbrauwen. Ook handig: ze benoemd een hele rits merken die geschikt zijn voor de donkere huid!.

het_brown-beauty-boek

Als laatste wordt ook ons haar niet vergeten in dit boek. Benay bespreekt de verschillende haartypen en om welke verzorging elk type vraagt. Ook de styling van haar met extensions, clips en headwraps komen aan bod. Met de handige DIY-maskers en treatments kun je je huid en haar optimaal verzorgen!

Het Brown Beauty Boek van Benay is te bestellen via Bol.com en kost €19,99.

 

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm