Black Hair

Barbies met afro’s, dreads en een bos vol krullen

Weet jij het nog? Vroeger speelde je vast vaak met Barbie poppen. Grote kans dat deze Barbie poppen een blanke ‘huidskleur’ hadden. Veel keus was er immers niet voor je ouders. Tegenwoordig is alles anders. Het bekendste bedrijf dat de Barbies uitbrengt (Mattel) heeft een collectie aan zogenoemde ‘African American’ Barbies waaraan ook de donker gekleurde kinderen zich kunnen identificeren. Daarnaast zijn er tal van andere bedrijven die ook poppen met een kleurtje op de markt brengen. Nu focussen sommigen daarvan zich ook nog eens op het haar van de poppen. Wat denk je van poppen met dreadlocks, teeny weeny afro’s of een bos vol krullen?

 

Little barbie doll

 

Barbie doll dreads rasta

 

Barbie doll dreads 2

 

Barbie doll curly afro

 

Barbie doll dreads

 

Barbie doll curls

 

Fierce Black Barbie doll

 

Barbie doll fierce twa

 

Barbie dolls Obama's

 

Barbie doll big afro

 

Barbie doll twa

 

Barbie doll short hair

 Een ‘blackhair-Barbie’ kopen?

Een aantal weken geleden schreef Tewatha van This Girls Black Book ook een artikel over donker gekleurde poppen met echte blackhair kapsels. Zij heeft een website gevonden waar zulke Barbies te koop zijn!

Bron: instagram Curly Girl Collective

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies