Barbie
Beauty

Barbie heeft nu meer heupen én meer kleur!

Grote borsten, super slanke taille en lang blond haar. Dat is Barbie. Of: dat wás Barbie, want na 57 jaar introduceert Barbie 3 nieuwe lichaamsvormen, verschillende huidkleuren en variaties in haarstijlen. Eindelijk!

Jarenlang wordt er al gediscussieerd over de onrealistische verhoudingen van Barbie. Nu geeft het bedrijf eindelijk gehoor aan critici. “Wij geloven dat we de verantwoordelijkheid hebben jonge meisjes en ouders een bredere kijk op schoonheid te geven”, aldus Evelyn Mazzocco, Senior Vice President. De nieuwe Barbie’s zijn onderdeel van de Fashionistas collectie.

Barbie

En er is nu niet alleen een verscheidenheid aan kleur, maar ook vorm. Zo zijn er korte en lange Barbies en Barbies met kleine en grote borsten. Voor iedereen iets herkenbaars dus en een betere benadering van de werkelijkheid.

Barbie: de evolutie

Het team achter de creatie van de Fashionistas collectie vertelt in deze video hoe de nieuwe collectie tot stand is gekomen:

Voor het kopen van donkergekleurde poppen met bijvoorbeeld afro haar, krullend haar of dreads, hoefde je niet op Barbie te wachten. Er zijn al jaren poppen op de markt, die verder gaan dan de standaard blonde haren en blauwe ogen. Hier vind je bijvoorbeeld websites waar je dergelijke poppen kunt kopen. Een pluspunt van de Fashionistas collectie van Barbie is de verschillende lichaamsvormen die zij op de markt brengen. Deze zijn vanaf half maart 2016 te koop.

Ga jij een Barbie voor je dochter aanschaffen?

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm