Black Hair

Bantoe knotjes

bantoe-knotjesGeen hete krultang in je haar, geen hinderlijke rollers waar je niet lekker mee kunt slapen en krullen zo groot of zo klein als jij zelf wilt; de Bantoe knot. De Bantoe knot is een ‘gedraaide’ of ‘getwiste’ knot die ervoor zorgt dat jij in een paar uur tijd prachtige krullen krijgt. Geschikt voor elk haartypen(kort, lang, kroes, relaxed, weave, twists) en heel lang mooi te houden!

Wat heb je nodig?

shea-butterkamjojoba-olieelastiekbobbypins

Shea butter         Kam                 jojoba olie         Elastiekjes          Haarpin

Kam je haar uit
Kam je haar eerst goed uit voordat je aan de Bantoe knot begint. Als je echt heel veel knopen hebt, kun je beter eerst een co-wash(wassen met conditioner) doen om je haar zachter te maken. Gebruik shea butter om je haar zacht en glanzend te maken.

Maak een scheiding in je haar

Je kunt verschillende scheidingen maken zoals, driehoekjes en vierkantjes. De grote van de scheidingen hangt helemaal af van je eigen wensen. Als je lang haar hebt en je wilt wat grotere krullen, maak dan ook grotere scheidingen en voor kleinere krullen maak je natuurlijk kleine scheidingen. Je kunt er ook voor kiezen om juist geen scheiding te maken met een kam, maar om het met je hand te doen, zodat als je de Bantu knot eruit haalt, je geen duidelijke scheidingslijnen meer zult zien.

Draai/twist je haar

Nu moet elk afgescheiden stukje haar gaan draaien/twisten. Gebruik de jojoba olie voor glans of spuit wat water in het haar.

Draai het haar in de Bantoe knot

Draai de twist die je hebt gemaakt om zichzelf tot dat je een knotje hebt. Als het niet blijft zitten, kun je ook gebruik maken van een haarpin of elastiekje. Als je het goed doet, hoef je helemaal geen hulp accessoires te gebruiken!

Slaap lekker of Go Party

Bescherm je Bantoe knotjes voordat je gaat slapen met een satijnen doek. Dit zorgt ervoor dat ze mooi blijven zitten terwijl jij uitrust.

Zijn je Bantoe knotjes heel goed gelukt en staan ze je ook nog eens hartstikke leuk? Dan kun je dat natuurlijk ook de buitenwereld laten zien. Vanavond knotjes en morgenochtend prachtige krullen. Leuk toch!

…En dan nu de krullen

bantoe-eruit

De volgende ochtend of een paar uur later, kun je de Bantoe knotjes verwijderen. Doe dit met je vingers en niet met een kam. Je kunt nog wat sheen oil in je haar spuiten voor extra glans.

Leer van deze dame en leer hoe je een Bantoe knot met twists kunt maken!


Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm