Black Hair

Bamboe thee

Silica (kiezelzuur) is een van de duizenden voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Het komt onder andere voor in de beenderen, de huid, de lever en het hart. Ons lichaam heeft een bepaalde hoeveelheid Silica die, naarmate we ouder worden, steeds minder wordt. Degene met voldoende silica in het lichaam hebben waarschijnlijk een mooie huid, gezond haar en sterke nagels. Niet voor niets wordt deze voedingsstof in veel cosmetica producten gebruikt.

Silica komt voor in volkoren graanproducten(met uitzondering van maïs), champignons en de schil van vruchten. Helaas wordt veel van onze voeding op zo’n manier verwerkt dat er tegenwoordig weinig overblijft van de silica. Een voedingssupplement lijkt dan een hele goede oplossing.

Bamboe
Voordat je meteen naar een voedingssupplementen grijpt, kun je het ook eens met Bamboe thee proberen. Bamboe is een gras en komt in alle werelddelen voor, behalve Europa. Het bevat 70% natuurlijke silica en is daarmee de rijkste bron van natuurlijke silica op aarde. In natuurwinkels of online kun je heel veel Bamboe thee vinden. Het drinken van ongeveer 2 koppen Bamboe thee per dag, resulteert niet alleen in sterker haar. Er zijn ook nog andere voordelen voor je lichaam:

  • sterkere nagels
  • soepele gewrichten en sterke botten
  • goed voor het bindweefsel in de huid
  • verbetert de bloedsomloop
  • gaat verouderingsprocessen tegen
Bamboe thee kost gemiddeld 5 euro (100 gram) en daar kan je best een tijdje mee door. Houd je niet van thee? Dan kun je natuurlijk ook Bamboe extracten kopen.

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm