Black Hair

Anthony Dickey Method || Dé Wash & Go methode voor haartype 4

anthoneydickeymethod voor en na2

Na het wassen van mijn haar sta ik wel eens voor de spiegel te kijken naar mijn krullen. Wauw, wat zijn ze dan prachtig én gedefinieerd. Helaas zie ik tijdens het droogproces mijn krulpatroon langzaam veranderen, verdwijnt de definitie en ontstaan er juist meer pluis en klitten. Dat is voor mij ook de reden dat ik een hele tijd geleden concludeerde dat Wash & Go’s voor mij niet werkten. Ik ging er zelfs vanuit dat het voor alle vrouwen met haartype 4B/4C een no-go zou zijn. Nee, geef mij maar een twist-out en -dus- een gemanipuleerde krul. Totdat ik door een lieve juffrouw (dezelfde die me wees op de Inversion Methode én het zelfs uitprobeerde) werd geattendeerd op de Anthony Dickey methode. Deze manier van Wash&Go’s uitvoeren zou zelfs werken voor meiden met haartype 4.

Anthony Dickey?

Anthony Dickey is dé man achter de producten van het merk Hair Rules. Een merk dat haarproducten biedt die geschikt zijn voor alle haartypen. Hij staat bekend als de ‘Texture Guru’, omdat hij zijn klanten leert om de eigen haarstructuur – van steil tot krullend en kroeshaar – te omarmen. Ga je binnenkort naar New York, dan is een bezoekje aan zijn kapsalon zeker de moeite waard.

De wash & go volgens Anthony Dickey

Waarschijnlijk ben je al een beetje bekend met het hele ‘Wash & Go‘ principe. De meest simpele manier om deze methode uit te leggen is dat je na het wassen en het toevoegen van moisturizers/gels en oliën je haar aan de lucht laat drogen en verder niet aanraakt of manipuleert door het bijvoorbeeld te twisten. Het resultaat zou prachtige krullen moeten zijn. Op internet zijn er dan ook voldoende blogs en video’s te vinden van meiden die masters zijn geworden in de Wash & Go’s. Maar natuurlijk: wat voor de één werkt, hoeft voor iemand anders totaal niet te werken. Werkt de standaard Wash & Go niet voor jou, dan biedt de Anthony Dickey Method wellicht uitkomst.

Het doel van deze methode is om je ware krulpatroon te behouden, zonder je krulpatroon te manipuleren (wat wel gebeurd wanneer je een twist-out of een braid-out doet). De key-words in dit proces zijn daarom: water & haarproducten. Tijdens het voorbereiden van je haar dienen deze twee volop in je haar aanwezig te zijn. Op basis van onderstaande video, kun je het beste de volgende stappen nemen:

1. Shampoo/Cleansing Was je haar met een sulfaatvrije shampoo.

2. Condition Gebruik voldoende conditioner. Of eigenlijk méér dan voldoende conditioner. Conditioner bereidt je haar voor op de styling producten die je vervolgens zal gebruiken. Masseer de conditioner door je hele haar en neem daar de tijd voor. Het is een belangrijke stap in het proces, omdat het krulpatroon dat je ziet wanneer je conditioner in je haar hebt, het patroon is dat je eigenlijk het liefst zou willen behouden. Je ziet namelijk veel meer kruldefinitie.Was de conditioner vervolgens uit je haar met voldoende water. Het uitwassen doe je door een masserende beweging te maken terwijl het water door je haar stroomt.

3. Styling product Wanneer je je haar hebt uitgespoeld, gebruik je je styling producten (bijvoorbeeld een krullencreme) direct op nat haar. Je masseert weer meer dan voldoende van het product in je haar.Dit masseren doe je een beetje op de manier zoals je je haar ontklit met je vingers (finger detangling).Daarna spoel je nog meer water over je haar, zonder het stylingproduct uit je haar te wassen. Dit zorgt ervoor dat je haar lengte behoud en je je mooie krulpatroon goed kunt zien. De look die je haar heeft wanneer het nog nat is, wil je ook hebben wanneer het droog wordt. Klaar? Buig dan voorover en schud je hoofd.

4. Het droogproces Nu kun je 3 verschillende dingen doen om je haar te laten drogen:

1. Je laat je haar aan de lucht drogen (Air-drying)

2. Je gebruikt een diffuser (Lees hier meer over hoe je een diffuser gebruikt voor je krullen)

3. Je zit voor een aantal minuten onder de droogkap

5. Klaar! Wanneer je haar droog is, ben je klaar en zou je prachtig gedefinieerde krullen moeten hebben. Wil je toch wat meer stretch hebben? Dan kun je met een haardroger nog langs de haarwortels heen en weer bewegen.

In het onderstaande filmpje dat gemaakt is door een beauty editor van Huffington post laat Anthony Dickey het proces zien. Het resultaat is echt prachtig!

 

Zou jij de Anthony Dickey Method willen uitproberen?

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week dé blackhair & beauty nieuwtjes!

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies