Beauty

Zoete amandelolie voor je huid

amandel-olie1

Een heerlijk zachte geur, de perfecte moisturizer en rijk aan vitaminen en mineralen; dat is zoete amandelolie. Het is daarom een van de oliën die niet mag ontbreken in je huidverzorging. En nee, niet alleen wanneer je last hebt van een hele droge of jeukende huid. Amandelolie wordt namelijk ook vaak als basisolie gebruikt voor massages, maar ook als badolie. Kortom, het is een hele veelzijdige olie.

Zoete amandelolie bevat onder andere vitaminen A, B, E, mineralen en proteine. Deze voordelen heeft zoete amandelolie voor je huid:

 • Zoete amandelolie om donkere kringen en huidveroudering tegen te gaan
  Gebruik zoete amandelolie dagelijks tegen donkere kringen, pigmenten en vlekken. Masseer de olie voor het slapen gaan in.
 • Zoete amandelolie als reinigingsolie
  Voor het reinigen van je gezicht kun je in de drogisterij op zoek gaan naar een reinigingsproduct, maar je kunt je huid ook schoonmaken met een combinatie van verschillende oliën. Deze reinigingsmethode staat bekend als de olie reinigings-methode. Mix castorolie met amandelolie om jouw eigen reinigingsolie te maken. Hoeveel castorolie en hoeveel amandelolie je exact nodig hebt, hangt af van de conditie van je huid. Lees daar hier meer over.
 • Zoete amandelolie om een droge huid tegen te gaan
  De aanwezige vitamine E, A, B1, B2 en B6 in amandelolie zorgen ervoor dat je huid de perfecte vochtbalans krijgt. De olie wordt gemakkelijk door je huid opgenomen, zonder dat het je huid droog achter laat.
 • Zoete amandelolie om de huid te kalmeren
  Net je wenkbrauwen geëpileerd? Ook dan bewijst zoete amandelolie weer zijn voordelen. Na het epileren kun je je wenkbrauwen namelijk licht in masseren met de olie. Het heeft een verzachtende en kalmerende werking.

Zoete amandelolie voor je haar

Zoete amandelolie biedt ook heel veel voordelen voor je haar! Goed gebruik van de olie, zorgt voor sterker en gezonder haar. Lees hier meer over de 5 voordelen van amandelolie voor je haar

 

Gebruik jij amandelolie voor je huid?

bron

Vond je dit artikel leuk? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week de beste tips!

Vond je dit artikel leuk? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week de beste tips!

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies