Amandel olie doet wonderen voor je haar, huid & lichaam

amandel_olie_c
Kokosolie, Jamaican Black Castor olie en olijfolie zijn de drie oliën die ik het meest gebruik in mijn haarverzorging. Ik denk dat bijna iedere MBH lezer wel een potje kokosolie thuis heeft staan. Maar er zijn eigenlijk nog zoveel andere oliën die goed zijn voor je haar. Laat heb ik een masker gemaakt met amandel olie en ben ik weer op zoek gegaan naar de voordelen van deze olie. Deze wil ik even met jullie delen.

Je haar

Alhoewel amandel olie niet zo diep het haar binnendringt als kokosolie en olijfolie, kun je het best heel goed gebruiken als sealer en als olie om je hoofdhuid mee te masseren. Je kunt het ook gebruiken als hot oil treatment. Voordelen van amandel olie zijn:

 • Het voedt je haar en sluit de haarschubben
 • Zorgt voor lang, sterk en dik haar
 • Een hoofdmassage met amandel olie zorgt voor glanzen haar
 • Voorkomt haaruitval

Je huid

Amandel olie wordt veel gebruikt in Aromatherapy en voor massages. Het bevat vitamine A, E en D en wordt in veel huidverzorgingsproducten gebruikt, maar werkt ook perfect tegen een schrale huid.  De voordelen van amandelolie voor je huid zijn:

 • het verbetert de teint en zorgt voor een mooie gloed op de huid
 • Het hydrateert de huid
 • Het kalmeert huidirritaties en ontstekingen
 • Het vertraagd het verouderingsproces
 • Het maakt donkere kringen lichter
 • het geneest gebarsten lippen

Je lichaam

Het eten van rauwe amandelen heeft sowieso veel voordelen. Het houd je hart en bloedvaten gezond en houdt je cholesterolgehalte op peil. Als je niet van rauwe amandelen houdt, kun je ook zoete amandel olie gebruiken voor in een salade.  De voordelen van zoete amandel olie voor je lichaam zijn:

 • het helpt bij de ontwikkeling en de gezondheid van je hersenen
 • het verbetert je weerstand
 • het geeft je sterke botten
 • het verhoogd je energie
bron & bron

Ik heb mijn flesje amandel olie al thuis staan en ga het eens proberen voor mijn huid en haar. Ik ben benieuwd of jullie nog andere oliën, behalve kokosolie en olijfolie, gebruiken in je haar- en huidverzorging. Laat het weten in de comments!
 

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week dé blackhair & beauty nieuwtjes!

7 REACTIES

 1. Ik gebruik kokos- en arganolie voor mijn haar en tamanu olie voor mijn gezicht. Ben over alle drie erg tevreden! Amandelolie moet ik nog proberen.

 2. SESAMOLIEE !! Love it maakt je haren zo zacht en glad wauw maar de geur is wel sterk dus ik doe het in mn haar na het wassen doe er een kapje over blijf een gewoon een tijdje mee dan uit spoellen.
  binnenkort ga ik ook walnoot olie proberen. 🙂
  doegg

 3. Pepermuntolie/eucalyptusolie. Doen wonderen voor een jeukende en droge hoofdhuid. Gebruik het nu al een paar weken bij mij hot oil treatments en af en toe tijdens het doen van mijn haar voor het slapen gaan. Al die weken geen moment last gehad van jeuk, roos of een droge hoofdhuid. En ze stimuleren haargroei. Ik gebruik ook regelmatig druivenpitolie en jojobaolie. Druivenpitolie werkt voor goed glanzend en sterk haar. En jojobaolie is een goede sealer voor tijdens de warmere dagen want het lijkt op de natuurlijke schubben van het haar (als ik het goed uitleg) waardoor het snel wordt opgenomen en niet verzwaart. Ben een super grote olie freak voor huid en haar maar als ik toch mijn favoriete moet kiezen dan kies ik lekker voor mijn Jamaican black castor oil en mijn eucalyptusolie of pepermuntolie. Wonderoliën

De reactie mogelijkheid is uitgeschakeld