Haar

Mijn allereerste Deva Cut (Moranga Curls)

Het vinden van een goede krullenkapper is niet makkelijk. Ik denk dat de krullenkappers in Nederland op twee handen te tellen zijn. Al jaren verlang ik naar een Devacut: dit is een speciale kniptechniek van krullend/kroes haar waarbij het haar in een mooie shape wordt geknipt. Het aparte van deze knipmethode is dat het haar in zijn originele, droge staat wordt geknipt. Deze knipmethode is erg populair in Amerika. Mijn hart maakte een sprongetje toen ik erachter kwam dat ik voortaan ook een Deva Cut in Nederland kon krijgen. Irina, de eigenaresse van Morango Curls, is de getalenteerde kapper die speciaal naar Amerika is gevlogen om daar bij de Devachan salon de Deva Cut te leren. Twee weken geleden was het dan zover en nam ik plaats in haar stoel.

Morango Curls is gevestigd in Rotterdam. Het eerste wat mij opviel was het interieur: vrolijk, levendig en avontuurlijk net als de eigenaresse van de salon. Ik word dan ook met een hartelijke groet ontvangen, en ik voel mij meteen op mijn gemak. Een ding is zeker: bij Morango Curls ben je niet gewoon een nummertje. Ik was in de veronderstelling dat mijn haar alleen geknipt zou worden, maar dat was absoluut niet het geval. Ik zal stap voor stap beschrijven hoe zij te werk gaat.

Stap 1: Allereerst wordt er een “before” foto gemaakt, en wordt je haar door Irina geanalyseerd. In mijn geval was het zo dat mijn haar een aantal gaten aan de onderkant had. Dit krijg je als je krullend haar nat knipt, omdat je dan niet kan vaststellen hoe het haar zal vallen als het opdroogt. Daarnaast was mijn haar erg ongelijk. Ik knip mijn haar nooit meer nat!

deva cut

Stap 2: Vervolgens werd mijn haar door de lieve assistente gewassen.

Net als bij de Devachan salons maakt Morango Curls gebruik van de Deva Curl producten. Wat een heerlijke lijn is dit! Mijn haar voelt schoon, maar absoluut niet droog.

deva-cut

Stap 3: Na het wassen van mijn haar krijg ik een lekker maskertje in mijn haar, en ga ik voor ongeveer 15-20 minuten onder de droogkap. De hitte van de droogkap opent je haarschubben waardoor het maskertje met alle goede ingrediënten nog beter in het haar kan trekken. Het resultaat mag er wezen. Na het uitspoelen van het haarmasker voelt mijn haar zacht aan en de glans is ongelofelijk!

deva-cut

 Stap 4: We zijn nog niet klaar. Nee, nu wordt het haar helemaal gestyled met de Deva Curl producten. Het opvallende hieraan is dat Irina de producten op drijfnat haar aanbrengt. Ook wordt geen enkel plukje overgeslagen. Het is tijdrovend, maar het resultaat mag er wezen. Als elk plukje doordrenkt is met de haarproducten word ik voor een tweede keer onder de droogkap geplaatst. Don’t worry, de hitte van de droogkap is indirecte hitte, en is dus niet schadelijk voor je haar.

deva-cut

Stap 5: Nu is het haar helemaal klaar om geknipt te worden. Ik vind deze manier van knippen heel fijn. Irina zorgt ervoor dat je haar eerst een oppepper krijgt en zo goed mogelijk zit. Daarna start het knip proces. Op deze manier ziet zij precies hoe je haar krult en waar de krullen vallen.

Het haar wordt per krul geknipt. Af en toe loopt Irina weg en staat zij via een afstandje naar je haar te kijken, voordat ze verder gaat. Net een kunstenaar!

deva-cut

 

Ik ben erg blij met het resultaat. De gaten zijn weg, en mijn haar is weer een geheel. Daarnaast wilde ik mijn volume terug en daar heeft ze voor gezorgd. Het is voor mij erg belangrijk dat mijn kapper de tijd voor mijn haar neemt, maar daarnaast mijn haar ook begrijpt. Het heeft jaren geduurd, maar ik heb eindelijk mijn kapper gevonden. En al ben ik een Amsterdammer in hart en nieren, voor Morango Curls kom ik wel naar Rotterdam.

deva-cut

 

Natuurlijk heb ik alles speciaal voor jullie gefilmd. Wil je zien hoe Irina te werk gaat klik dan hier:

 

 

 

 

 

Mijn naam is Shamilla Bunsee en ik ben de oprichter van ' The Curlygirlmovement'. Dit is een platform voor alle vrouwen met krullend haar. Mijn passie voor krullend haar komt tot uiting in mijn artikelen en youtube tutorials. Samen met jou ga ik op zoek naar de perfecte technieken en producten voor jouw krullend haar! Loves: video editing, fitness, fashion, beauty & The Curlygirlmovement