Beauty

Aïsha’s Personal Note: Ode aan de #tweeling

megais

“Is het niet moeilijk een tweeling op te voeden?” “Hoe doe je het met eten?” “Hoe doe je het als ze beiden beginnen te huilen?” “Waarom kleed je ze niet hetzelfde?” “Hebben ze een eigen taaltje?” “Ze zijn hetzelfde!” “Hoe weet je nou wie wie is?” “Waarom zitten ze niet samen in dezelfde klas?” ”Hoe houd je ze uit elkaar?” “Tja, mevrouw en meneer één van uw dochters kreeg ruzie met dat meisje. Ze wist natuurlijk niet welke van de tweeling haar had geduwd, dus heb ik uw beide dochters maar op straf gezet.” “Hoe heb je het gered met twee tegelijk?”

“Oooooh?! Zijn jullie tweeling? Wat leuk! Hoe heet jij? En hoe heet jij? Wat is het verschil tussen jullie twee? Ga eens naast elkaar staan, dan kan ik het zien. Wie is nou ook alweer wie? Jij bent net iets boller. Jij bent net iets langer. Aah… ik zie het al.” Hoe voelt het nou om een tweeling te zijn?” “Heb je ook pijn als je zusje pijn heeft?” “Denken jullie hetzelfde?” “Vinden jullie hetzelfde leuk?” “Jullie moeten eens van klas verwisselen, kijken of de meester en juf het merken, leuk joh!” “Wie van jullie is als eerste geboren?” “Als ik jouw nu knijp, voelt je zusje het dan ook?” “Hey Aïsha! Hoe gaat het met jullie?” “Wat is het verschil tussen jullie twee?” “Welke van die tweeling ben jij nou, Ajieshja of Magishja? Haha, tja..jullie lijken ook zoveel op elkaar he.” “Pas als jullie beiden voor me staan zie ik het verschil.” “Ooh, ik ging er vanuit dat jij hetzelfde lustte; jullie zijn toch tweeling?” “Dag Aisha of Megisa; ja ik zie niet wie wie is hoor!” “Lach ‘s? Ooh, jij hebt kuiltjes in je wangen dus ben jij Megisa. Fout? Hè? Ga eens weer naast elkaar staan.”

“Vallen jullie op dezelfde jongens?” “Hebben jullie nog andere broertjes of zusjes?” “Kunnen jullie wel zonder elkaar?”, “Hoe houden jullie ouders jullie uit elkaar?” “Jullie zijn echt hetzelfde!” “Praat ‘ns. En praat jij nu ‘ns. Zooow, jullie hebben echt dezelfde stem!” “Hebben jullie beide een vriend?” “Hoe houden jullie vriendjes jullie uit elkaar?” “Is het leuk om tweeling te zijn?” “Gefeliciteerd, je bent zwanger, misschien krijg je wel een tweeling!” “Is je zusje nu ook zwanger? Ooh, ze heeft al een jongetje! Dan krijg jij vast en zeker ook een jongen!” “Waarom zijn jullie niet tegelijk zwanger geraakt?” “Vergissen jullie kinderen zich niet in wie nou hun mama is?”  “Oh, dus jij woont in Nederland en je zus in Suriname. ik dacht dat tweelingen nooit zonder elkaar konden zijn.”

Ooh..how I love being a twin!

 

Over de Personal Note:
Minmaal twee keer per maand verschijnt er op MyBlackHair.nl een personal note van zowel Aïsha als Megisa. Een persoonlijke blogpost die over van alles en nog wat kan gaan: over haar, gezondheid, beauty, werk, inspiratie; noem maar op. Alles wat ons die maand heeft beziggehouden en waarover we het waard vinden om over te schrijven. Enjoy! x

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies