Black Hair

Air Drying of Blow drying?

Elke keer als jij je haar hebt gewassen, moet je een keuze maken over de manier waarop je je haar laat drogen.  Iedereen weet dat ‘air drying’ beter is voor je haar. Toch wordt er vaak gekozen voor de droogkap of föhn. Dit is immers veel sneller en gemakkelijker. Maar er is meer. Wat zijn precies de verschillen tussen het drogen van je haar door middel van de lucht en het drogen van je haar met een droogkap of föhn?

Air Drying

Als je een korte coupe hebt, dat niet veel tijd kost, is air drying ideaal. Het gaat namelijk heel snel. Nadat je de douche bent uitgestapt, is je haar al bijna droog. Dus waarom nog de droogkap gebruiken?

Voor dames met kroeshaar is het beter om de lucht het werk te laten doen. Na het wassen kun je een leave-in-conditioner of je favoriete oliën aanbrengen op je haar. Laat je haar op een van de volgende manieren drogen:

  • Twist je haar
  • Doe je haar in een staart
  • Doe je haar in een knot
  • Vlecht je haar (braid out)
Dames met relaxed haar hebben ook heel wat opties voor air drying. Wat het beste is voor jou, hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur en de manier waarop je haar op de methode reageert. Enkele voorbeelden:
  • Een hele populaire manier is de “scarf-method”. Na het wassen/co-wassen bind je de voorkant van je hoofd af met een (satijnen) doek. Laat je haar los en het zal binnen een aantal uur droog zijn (afhankelijk van de lengte van je haar)
  • Je kunt je haar in 4 of 5 stukken verdelen en twisten.
  • Doe je haar in een simpele haarclip
  • Wrap je haar en bind het met een satijnen doek. Dit kan iets langer duren, omdat je haar niet ‘los” is. Het geeft het haar wel een ‘gladdere’ look.
Op youtube
Natural braid out –>
Scarf method –>
Blow Drying

Blow drying is voor vrouwen die altijd haast hebben (hahaha). De föhn werkt natuurlijk het snelst, maar is heel erg slecht voor je haar. De eeuwenoude manier van rollers en droogkap is iets beter voor je haar.
Naturalista’s kunnen gebruik maken van de föhn als zij hun haar willen ‘stretchen‘. Je kunt er een leuke afro look mee creëren. Als je je krullen er echt uit wilt hebben, zul je na het föhnen waarschijnlijk nog de tang moeten gebruiken. Dat is natuurlijk nog slechter voor je haar. Gebruik daarom altijd een goede serum en/of een leave in conditioner voordat je je haar aan hitte blootstelt. *Tip: gebruik een föhn en kam in één. Dit werkt veel gemakkelijker dan een föhn én een borstel!
Is jouw haar gerelaxed? Ook jij moet je haar dan goed beschermen tegen de hitte.

Föhnen met koele lucht
Om je haar zo min mogelijk te beschadigen tijdens het föhnen, gebruik je de koele stand. Bijna elke föhn heeft tegenwoordig de koele stand. Deze stand kan zowel voor natuurlijk haar als voor relaxed haar gebruikt worden. Het duurt natuurlijk wel langer voordat je klaar bent, maar je haar zal zachter aanvoelen.
TIPS
1. Houd de föhn altijd verticaal boven je haar. Zo blijven je haarschubben plat en droogt je haar beter.
2. Zorg ervoor dat je haar niet druipend nat is als je het gaat föhnen. Laat het even drogen of droog het af met een handdoek.
3. Je kunt de föhn ook combineren met air drying. Als na een paar uur je haar nog vochtig is, kun je het föhnen met koele lucht.

En waar gaat jouw voorkeur naar uit? Blow of air dry? Comment!

Lees ook

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm