Events

4x shows die je kunt bezoeken tijdens Afrovibes

afro_vibes-c

Rauw, kleurrijk, actueel en vernieuwend. Tijdens het Afrovibes festival kun je tien dagen lang genieten van dans, muziek en design uit Zuiderlijk Afrika. Met het thema ‘Moving In Time’ kijken kunstenaars uit Afrika en Nederland vooruit in de tijd. Het festival vindt plaats in theaters in Amsterdam, Rotterdam , Utrecht en Den Haag. Omdat er heel wat te beleven valt, hierbij onze selectie:

Lady Africa Fashion Show

Afro_vibesLady Africa

Afrika is cool en Lady Africa is hét inspiratievolle platform voor veelbelovende en gevestigde Afrikaanse mode- & accessoires en designer labels uit diverse Afrikaanse landen. Tijdens Afrovibes verzorgt Lady Africa een Afrikaanse modeshow met een groep prachtige ‘real life’ modellen, van alle leeftijden, culturele achtergronden & kledingmaten.

Datum: woensdag 14 okt. om 21.30 uur Theater a/h Spui, Den Haag, €7,50 (€14,- avondvullend programma).

Paramaribo – Texel

afro_vibesParamaribo- Texel copy

Suriname ligt dichtbij ons. Aisha woont er nu en onze ouders zijn er geboren. In de teaser Paramaribo – Texel spelen Lenny Breederveld en Helen Kamperveen twee vrouwen die de oceaan oversteken. De één reist naar Suriname en de ander naar Nederland. In hun ‘toevallige’ ontmoeting weerspiegelt zich de relatie tussen beide landen, maar het is vooral een persoonlijke confrontatie van twee vrouwen met elkaar en zichzelf.

Datum: vr 9 okt. om 20:15 uur Compagnietheater, Amsterdam. Entree: gratis Dit is een teaser, dus niet de hele voorstelling.

Page 7

afro_vibes-Page 27

Met Page 27 brengt Lulu Mlangeni een eerbetoon aan de sterke Afrikaanse vrouw. De titel verwijst naar de leeftijd van Mlangeni, slechts 27 jaar. In 2010 nog winnaar So You Think You Can Dance, nu al een van Zuid-Afrika’s meest opvallen-de danstalenten. In Page 27 danst zij met acht topdansers van Vuyani Dance Theatre uit Johannesburg: Zuid-Afrika’s meest gerenommeerde moderne dansgezelschap. Verwacht een adembenemende explosie van muziek, licht en dans.

Data: wo 7 okt. om 20.00 uur Compagnietheater, Amsterdamcombiticket openingsavond. Entree: €22,50 / €20,- 
vr 9 okt. 21.30 uur (inclusief inleiding 20.45) Compagnietheater, Amsterdam. Entree €15,- (of combiticket €22,50 / €20,-)

Gerson Main & afterparty met DJ Owen Densa

afro_vibes_MBF-Gerson Main

Singer/ songwriter Gerson Main begon als muzikant bij grote hiphopnamen als Jayh, Lange Frans, Typhoon, Dio en Zwart Licht. Inmiddels is hij vooral bekend als de vrolijke, gemutste deelnemer van De beste singer/ songwriter 2015. Volgens Afrovibes was hij de overduidelijke winnaar van het programma. Met nummers als ‘Deejay’ en ‘Ik weet niet hoe’ zorgt hij zeker weten voor een luchtig zomerfeestje in een herfstig oktober.

Na Gerson een afterparty met Afrikaanse drums, diepe bassen en catchy melodieën van dj Owen Densa.

Datum: za 10 okt 22:30 uur Compagnietheater, Amsterdam, €10,- (inc. DJ Owen Mensa) (combiticket €22,50 / €20,-)

Meer info en tickets via: www.afrovibes.nl

foto’s: afrovibes

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm