afrocentric
Lifestyle

Afrocentric jewelry van Your Coilyness

Met het dragen van Afrocentric jewelry laat je zien dat je trots bent op je roots, je historie kent en deze ook omarmt. Er zijn zoveel Afrikaanse designers die mooie sieraden maken van natuurlijke materialen als hout, schelpen en steentjes. Je herkent het meteen als Afrocentric door de vormen en kleuren. Your Coilyness is een urban accessoires label voor strong minded individuals die absoluut niet bang zijn om zichzelf te zijn en dit te uiten. Elk stuk sieraad is gecreëerd met respect en liefde voor onze geschiedenis.

 

Ankh

afrocentric

Een populair item in de Afrocentric collectie van Your Coilyness zijn de oorbellen met het Ankh kruis. Welke betekenis heeft dit en waar komt het vandaan? “Als Oud-Egyptisch hiëroglief betekent het Ankh-kruis “leven”, en wijst het op het eeuwige, Goddelijke leven. We kunnen in dit teken ook de bevruchting van de aarde door de Zon (in het oude Egypte “het Goddelijke”) zien. De lus van het kruis stelt dan deze Zon voor.” (bron:www.ankh-homeopathie.nl).

Niet iedereen zal het Ankh-kruis dragen voor de betekenis, sommige vrouwen vinden het ook gewoon mooi. Toch wel fijn om te weten wat zo’n symbool betekent en waar het vandaan komt!

Afro Pick

afrocentric

Hét symbool van de afro is absoluut de afro kam. Geen kroeshaar dat zonder deze kam kan. Naast dat het gewoon een super handige tool is, werkt het ook heel goed als sieraad. Vroeger staken we de kam weleens in ons haar, nu dus ook in onze oren 😉

Cowry Shell

afrocentric

Voor Afrocentric sieraden wordt vaak gebruikt gemaakt van schelpen. Een bekende schelp is de Cowry Shell. Dit zijn de schelpen van slakken en hebben de vorm van een ei, behalve dat ze plat zijn aan de onderkant. Deze schelpen worden vaak gevonden aan de kust van Afrika. Vroeger werden de schelpen ook wel als geld gebruikt in Afrika, Zuid Azië en Oost Azië.

 

 

Dwennimmen

afrocentric

Ik kende het symbool, maar wist absoluut niet dat ‘dwennimmen’ de naam hiervan was. Dwennimmen betekent ‘de horens van een ram’ en staat voor ‘nederigheid’ en ‘kracht’. De ram is bekend om zijn kracht wanneer het in gevecht is.  Echter, het onderwerpt zich ook nederig. Het symbool staat voor bescheidenheid en taaiheid in het karakter en de aard van de mensen. Het benadrukt de noodzaak om nederig te zijn in elk aspect van het leven om te leren en kennis te verwerven.

Andere mooie Afrocentric sieraden van Your Coilyness:

afrocentric afrocentric afrocentric

 

Je kunt de producten van Your Coilyness shoppen via hun Etsy shop. Of kom naar Party Over Hair! Daar staan zij ook met een stand en kun je voordelig (je krijgt 5 euro korting bij een aankoopbedrag van 30 euro) een leuk sieraad shoppen! Bestel je tickets via: partyoverhair.eventbrite.nl

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm