Black Hair

Review | Zacht, glad en steil haar met Activilong Actiliss Smooth Argan Keratine

Begin dit jaar nam ik definitief het besluit om mijn haar niet meer te relaxen. Mijn laatste relaxer deed ik in augustus 2013. Je kan je voorstellen dat ik enorme uitgroei heb en dat het echt een uitdaging is om de twee texturen te behandelen. Vandaar dat ik een tijdje mijn haar heb gevlochten en crochet braids heb ingedaan. Want een big chop…. daar ben ik eerlijk gezegd nog een beetje bang voor.

(advertorial)

Om nog steeds leuke haarstijlen te kunnen dragen, heb ik gemerkt dat ik absoluut een goede ontklitter en een hele goede conditioner nodig heb om mijn haar zacht en kambaar te houden. En natuurlijk voldoende gel. Want als het toch even niet zit, is een knot de meest simpele oplossing. Van de webshop Pakshop, kreeg ik producten van het merk Activilong opgestuurd om te testen.

Over Activilong

Activilong is nog vrij onbekend in Nederland. Het is een Frans merk en is opgericht door Yannick Cheffre. Zij heeft al meer dan 50 jaar ervaring met etnisch haar en gebruikt geneeskrachtige planten en traditionele recepten voor haar producten. De ingrediënten van Activilong zijn daarmee van natuurlijke oorsprong. In Frankrijk hebben verschillende producten van Activilong al wat Beauty Awards gewonnen.

Activilong heeft 4 verschillende productlijnen: Acticurl (voor activatie van je krullen), Richesse des Cheveaux (voor droog, beschadigd en chemisch behandeld haar), Acti-Repair (voedende producten) en Actiliss (keratine en argan). De laatstgenoemde, Actiliss, mocht ik uitproberen!

Actiliss Smooth Argan & Keratine

Activilong_actiliss_smooth6

Deze lijn bevat een mask spray, shampoo, masker, pure keratine(niet afgebeeld) een serum en een no-lye relaxer(niet afgebeeld).

Multi-purpose Mask Spray

Activilong_actiliss_smooth12

De spray ontklit en herstelt droge haarpunten. Het is een alles-in-één snel en effectieve oplossing zonder inwerktijd of het uitspoelen van je haar. Het is geschikt voor alle haartypes. Het geeft een ‘cashmere’ gevoel voor zijdezacht haar.

Ingrediënten

Activilong_actiliss_smooth11

Prijs
 €14,99 €13,49

De mask spray is te gebruiken op droog en vochtig haar en als beschermer/moisturizer voordat je je haar gaat föhnen of tangen.

Toen ik de Ativilong producten binnen kreeg, ben ik als eerste dit product gaan testen. De spray is een lichte, witkleurige substantie en moet even intrekken in je haar. Het heeft ook wel een hele aanwezige geur, die ik wel aangenaam vind. Ik heb het als eerste op droog haar getest. Wat mij meteen opviel was dat dit product goed het haar binnen dringt, heel erg voedend werkt en mijn haar lekker zacht maakt. Daarnaast heb je er niet veel van nodig. Ik heb mijn haar in wat twists gedaan en ben gaan slapen. De volgende ochtend was mijn ‘twist out’ mooi gedefinieerd en heerlijk zacht. Omdat mijn punten nog steil zijn, was het geen mooie twist out, maar mijn krullend haar, was wel mooi gekruld (zie foto). Daarna heb ik mijn haar uitgekamd. En dat ging super makkelijk.

Activilong_actiliss_smooth_meg_twist

(links mijn ‘twist out’ en rechts uitgekamde twist out)

De tweede keer heb ik het gebruikt op vochtig haar, na het wassen met de shampoo en een deep conditioner. Ook dan doet de Mask Spray zijn werk. Hier ben ik tevreden mee!

Voordelen:

 • goed te gebruiken op droog en vochtig haar
 • het voedt en hydrateert het haar
 • je hebt niet veel nodig
 • zorgt voor kambaar haar
 • je haar wordt er lekker zacht van

Nadelen:

 • het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat het misschien voor sommige dames een te aanwezige geur heeft. Verder doet het product echt wat het beloofd.

 

Smoothing Care Shampoo

Activilong_actiliss_smooth10

De shampoo is verrijkt met biologische argan olie, pure keratine en biologische melk proteïne. Het voedt het haar en zorgt ervoor dat je haar langer steill blijft. Dit is perfect voor dames die – net als ik – transitioners zijn, als je je relaxer wilt stretchen (dus het bijwerken van je relaxer langer uitstellen dan de gebruikelijke 6 weken) en als je natural bent en een keer je haar steil wilt maken.

Ingrediënten

Activilong_actiliss_smooth9

Prijs

 €11,99  €10,79

Deze shampoo is vrij van sulfaten. Het bevat ingrediënten, zoals disodium cocoamphodiacetate en sodium lauroyl sarcosinate om het haar op milde wijze schoon te krijgen en de shampoo te laten schuimen.

Het is – net als de mask spray – een witte substantie. Maar natuurlijk wel wat dikker qua structuur. Als ik mijn haar shampoo, doe ik het altijd twee keer. De eerste keer kwam er nauwelijks schuim. De tweede keer al wat meer. Niet dat het voor mij wat uitmaakt, maar ik weet dat sommige vrouwen het fijn vinden als hun shampoo schuimt.

De shampoo is echt een moisturizing shampoo en bevat ook het silicoon Dimethiconol. Deze kan zorgen voor ‘build up’, waardoor je je haar moet wassen met een SLS of cocamidopropyl betaine om het eruit te krijgen. Dit ingrediënt staat wel heel ver in de lijst. Je zou dan mogen aannemen dat er verhoudingsgewijs niet veel van in zit.

De shampoo doet zijn werk goed! Zoals in beschrijving staat, heb ik de shampoo 3 minuten laten inwerken. Na het wassen voelt mijn haar zacht en kan ik het zelfs makkelijk doorkammen. Ik merk ook dat de krullen van mijn uitgroei wat losser zijn.

Voordelen:

 • voedt het haar en maakt het zacht
 • maakt het aar kambaar
 • zorgt voor lossere krullen

 

Nadelen:

 • bevat het silicone dimethiconol. Dit kan een probleem zijn als je alleen natuurlijk haarproducten gebruikt.

 

Smoothing Care Mask

Activilong_actiliss_smooth8Activilong_actiliss_smooth7

Dit masker bevat net als de shampoo, pure keratine en biologische argan olie. Het verlengd het effect van gesteild haar dankzij micro-voedingsstoffen die het haar voeden en beschermen.

Ingrediënten

Activilong_actiliss_smooth15

Prijs

 €14,99  €13,49

Na de shampoo heb ik dit masker gelijkmatig over mijn haar verdeeld. Ook dit masker heeft dezelfde geur als de rest van de producten in deze lijn. Het is makkelijk over het haar te verdelen en trekt goed in. In de gebruiksaanwijzing staat dat je het 5 minuten moet laten intrekken, maar ik heb het 20 minuten laten intrekken (omdat ik dit altijd doe). Daarna heb ik het met lauw/koud water uitgespoeld. Het is een heerlijk masker en goed om te gebruiken na de shampoo. Wel bevat ook dit masker siliconen, maar ik heb hier echt totaal geen moeite mee. Ik denk dat dit masker een goede aanvulling is op de shampoo.

Voordelen:

 • Maakt het haar zacht
 • Voedt het haar
 • Trekt goed het haar in

Nadelen:

 • Bevat siliconen, welke alleen uitwasbaar zijn met SLS of cocamidopropyl betaine

Heat Protection Smoothing Serum

Activilong_actiliss_smooth14

De serum is speciaal ontworpen voor beschadigd, stroef haar en gespleten punten. De punten worden hersteld en omhult door een beschermende, onzichtbare microfilm. Je haar gaat ervan glanzen en krijgt zijn vitaliteit terug. Het is te gebruiken tijdens het föhnen en/of tangen van je haar. Maar je kunt het ook dagelijks op je haarpunten aanbrengen, ter bescherming.

Ingrediënten

Activilong_actiliss_smooth13

Prijs

 €16,99 €15,29

Als je hitte wilt gebruiken, is een serum altijd aan te raden. Na de shampoo en het masker, heb ik eerst de mask spray op vochtig haar aangebracht. Vervolgens heb ik mijn haar gewrapt en een satijnen doek gebonden. De volgende ochtend was mijn haar droog en heel erg gevoed. Ook merkte ik dat mijn krul al heel wat losser was en mijn haar makkelijker kambaar. Nu kon het föhnen beginnen. Daarvoor heb ik de serum gebruikt. De serum voelt echt als hoe een serum aan moet voelen. Anders dan andere serums bevat deze serum hydrolized keratin (dit zit ook in de shampoo en in het masker). Hydrolized keratin vervangt de beschadigde keratine in het haar en maakt het haar sterk, veerkrachtig en soepel. En dat laatste – soepel – vind ik echt een pluspunt van deze serum. Heel vaak als ik mijn haar heb getangd, voelt mijn haar hard en stijf aan. Met deze serum had ik dat niet!

Na het stijlen zag mijn haar er zo uit.

Activilong_actiliss_smooth5 Activilong_actiliss_smooth_meg2Voor het slapen deed ik een beetje argan olie in mijn haar. Ik heb mijn haar daarna in een staartje gedaan en mijn haarpunten om een flexi rod gedraaid. Activilong_actiliss_smooth_meg_dag3_5

(links dag 2 en rechts dag 5)

 Na 5 dagen begon mijn haar weer wat te krullen. Ik heb tussendoor af en toe de mask spray in combinatie met het serum gebruikt, om het pluizen tegen te gaan. Op zich kun je na dag 5 best nog je haar los laten, maar ik vind het persoonlijk niet meer mooi. Wel zijn de krullen nog steeds gerekt en kon ik makkelijk een staart maken (zonder gel te gebruiken).

Conclusie

Ik denk dat deze lijn mij goed gaat helpen tijdens mijn transitioning periode. Het maakt mijn haar zoveel zachter en makkelijker kambaar. Ik heb ook gemerkt dat het hierdoor minder breekt. Ideaal dus om de big chop uit te stellen.

Deze keratine & argan lijn is geschikt voor alle haartypes. Voor dames die relaxen (om het haar langer glad te houden), voor transitioners (om de twee texturen makkelijker te onderhouden) en voor naturals (om beschadigd haar te herstellen en om het haar een keer glad te maken). De shampoo en de mask spray zijn hierbij mijn favoriet!

10% Korting!

Alle producten van Activilong zijn te koop via www.pakshop.eu. Wil jij deze fantastische producten ook proberen? Of misschien producten uit een andere lijn van Activilong? Pakshop geeft nu 10% korting op alle producten van Activilong.

 

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week dé blackhair & beauty nieuwtjes!

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm