Black Hair

Aardappelen zorgen voor gezond haar

Aardappelen worden gezien als ‘dikmakers’. Maar wist je dat het perfect is voor droog haar en een droge hoofdhuid? Het is rijk aan vitamine B en C. Vitamine C behoudt de collageen in de huid en rondom de haarfollikel. Vitamine B stimuleert de bloedtoevoer in de hoofdhuid en gaat haarverlies tegen.

Voor een perfecte aardappelen mix tegen droog haar en een droge hoofdhuid, voeg je er honing en rauwe ei aan toe. Honing heeft een vocht inbrengende eigenschap. Als je het gebruikt, brengt het vocht in de (hoofd)huid en voorkomt het uitdroging. Ook zorgt het ervoor dat dof haar gaat stralen. Een rauwe ei versterkt het haar en bevorderd de groei. De combinatie van de voedingstoffen zorgen ervoor dat het haar beschermd en gevoed wordt. Het eiwit houdt je hoofdhuid schoon en gezond en voorkomt roos. Klinkt goed, toch?

33a7ef16003673d8dd0f6b446e277db0HOE GA JE TE WERK?

Pureer de aardappel (1 of 2 stuks, afhankelijk van de grootte) met schil en al en pers al het sap eruit. Dit kan je het beste met een juicer doen (als je deze hebt). Daarna voeg je één eiwit en 1 eetlepel honing toe en meng de ingrediënten samen.

Vervolgens masseer je dit op de hoofdhuid en laat je het ongeveer 1 tot 2 uren intrekken. Daarna spoel je het d.m.v shampoo en conditioner uit. Het is aanbevolen om de behandeling 2 tot 3 keren in de week te doen. Persoonlijk vind ik dat een beetje to much. Je kunt ervoor kiezen om het om de week te doen.

Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je mix eruit moet komen te zien:

Is de aardappelsap het proberen waard voor jou?