Black Hair

9 manieren om gleau oil te gebruiken

3gleau_oil

Gleau Oil is uniek vanwege zijn samenstelling. De formule bestaat namelijk uit een blend van 8 plantaardige oliën, waaraan geen kunstmatige bestanddelen zijn toegevoegd. De natuurlijke aard van deze olie maakt het ideaal voor verschillende treatments waarbij de Gleau Oil afzonderlijk of in combinatie met andere producten gebruikt kan worden.

1. Scalp Treatment

Heb je een droge en/of geïrriteerde hoofdhuid, maak dan gebruik van deze treatment voor de hoofdhuid. Verdeel je haar in 4 tot 8 secties, afhankelijk van de dikte van je haar. Breng een dunne laag olie op de hoofdhuid aan door gebruik te maken van een applicatiefles of je eigen vingers. Masseer in voor 2-3 minuten en spoel de Gleau Oil vervolgens zorgvuldig uit.

 2. Overnight Treatment

Is je haar en hoofdhuid toe aan intensieve verzorging, dan kun je gebruik maken van deze treatment voor het slapen gaan. Breng een aantal druppels Gleau Oil in je handen en verdeel de olie over het haar. Wikkel het haar in een satijnen sjaal of bonnet en laat de olie tijdens de nacht inwerken. Spoel de volgende ochtend de Gleau Oil zorgvuldig uit.

Tip: Combineer de Gleau Oil met olijfolie voor een nog intensievere verzorging.

3. Pre Poo Treatment

gleau_shampoo

Gleau Nourishing Oil & Sheado GreenTea & Chamomile Oil

Voor wat extra verzorging van de droge gebieden van het haar (denk aan de punten en het haar rondom de haarlijn), is deze treatment voor het haren wassen zeer geschikt. Breng een aantal druppels Gleau Oil aan op je punten, de haartjes rondom je haarlijn en andere droge gebieden in je haar. Laat het 5 minuten inwerken en spoel de Gleau Oil vervolgens uit. Ga verder met het wassen van je haar met je favoriete shampoo en conditioner.

 4. Deep Cleansing Treatment

gleau_oh_so_clean

Gleau Nourishing Oil & Aunt Jackie’s Oh So Clean Shampoo

Als je shampoo niet verzorgend genoeg is, dan is deze treatment in combinatie met je favoriete shampoo een uitstekende oplossing. Voeg voor het haren wassen enkele druppels Gleau Oil aan je shampoo toe en breng het aan op je haar. Masseer in voor 2-3 minuten en spoel de mix van je shampoo en de Gleau Oil zorgvuldig uit.

5. Deep Conditioning Treatment

gleau_in_control

Gleau Nourishing Oil & Aunt Jackie’s In Control Moisturizing Conditioner

Maak gebruik van deze treatment als je van je conditioner een diep voedende treatment wilt maken. Voeg daarvoor enkele druppels Gleau Oil aan je favoriete conditioner en breng het aan op je haar. Bedek het haar met een haarkapje en laat het ongeveer 20 minuten inwerken. Spoel vervolgens de mix van je shampoo en de Gleau Oil zorgvuldig uit.

 

Tip: meng de Gleau Oil met je favoriete masker voor een nog intensievere deep treatment.

Tip: maak gebruik van hitte om de inwerktijd te versnellen. Na een inwerktijd van 10 minuten, spoel je de mix zorgvuldig uit.

Naast deze treatments, is de olie natuurlijk ook te gebruiken voor de dagelijkse verzorging van je haar, tussen wasbeurten door.

1.     Moisturizer

Doordat de Gleau Oil erg licht is, kun je de olie gebruiken als moisturizer tussen wasbeurten door. Breng daarvoor enkele druppels Gleau Oil aan op droog of vochtig haar aan. Gebruik alleen de olie of in combinatie met je favoriete moisturizer voor net wat meer verzorging van je haar.

2.     Styling

Om je haar net wat meer voeding en hydratatie te geven voor en tijdens het stylen, kun je de Gleau Oil combineren met je favoriete stylingsproduct. Meng daarvoor enkele druppels Gleau Oil met je favoriete pomade in je handen en breng de mix aan in je haar. Naast de extra verzorging, zal je haar heerlijk zacht aanvoelen, soepel vallen en er glanzend uitzien.

3.     Pre Blowing Out Treatment

Omdat de olie een beschermend laagje om je haar heen vormt, is het uitstekend te gebruiken als extra bescherming tegen hitte. Breng daarvoor enkele druppels Gleau Oil aan op vochtig haar. Style je haar vervolgens met een föhn, stijl of krultang zoals je gewend bent.

Tip: Maak je al gebruik van een hitte beschermend product, voeg dan enkele druppels Gleau Oil toe aan je favoriete product voor nog wat extra glans en zachtheid. 

4.     Finishing Touch

Tenslotte is de olie te gebruiken als finishing touch. Door enkele druppels Gleau Oil over het haar te verdelen, krijgt het haar een prachtige natuurlijke glans, waardoor het er mooi en gezond uit ziet.

Op www.beautifulblackhair.nl staat ook een review  over Gleau Nourishing Oil. 

Bestel Gleau Oil via www.ohmyhair.nl

Hebben jullie de Gleau Oil al gebruikt? Op welke manier(en) gebruiken jullie het liefst?  

 

Ik ben de eigenaresse van Beautiful Black Hair (BBH), een website voor vrouwen die op zoek zijn naar informatie over hun haar. Opgericht vanuit mijn obsessie voor kroes en krullend haar, hoop ik vooral donkere vrouwen te inspireren om trots te zijn op hun haar. Dit probeer ik te bereiken door te bloggen over onze geschiedenis, de laatste trends en over mijn eigen ervaringen tijdens mijn natural hair journey. Loves: familiy & friends, dogs, hair, (meer en meer) beauty, Kiko Milano make-up, shopping, sneakers & basketbal .