Black Hair

8 manieren om shea butter te gebruiken voor je haar

sheabutter

Eén van de meest populaire haarboters van dit moment is shea butter. De boter wordt al jaren gebruikt door Afrikaanse vrouwen en mannen. Niet alleen voor het haar, maar ook voor de huid. Steeds vaker vind je shea butter terug als een van de ingrediënten in verschillende haarproducten, zoals moisturizers en conditioners. Logisch ook, want shea butter is een uitstekende moisturizer voor haar en huid.

Wil jij ook graag ‘aan de slag’ met shea butter? Zo kun je shea butter gebruiken (voor natuurlijke krullen & relaxed haar):

  1. Was je haar met shampoo. Mix vervolgens de  shea butter met je conditioner en zit voor 15 minuten onder de droogkap. Zo maak je je eigen deep conditioner.
  2. Gebruik shea butter als curl definer om je krullen mooier uit te laten komen en pluizig haar tegen te gaan. Voor nog mooiere krullen: smeer je haar van wortel tot de puntjes in en maak twists. Seal je haar met een olie en laat de twist een nachtje in het haar zitten. De volgende ochtend haal je de twists eruit en heb je prachtige krullen.
  3. Gebruik shea butter om je haar te sealen, door het na je leave-in conditioner of moisturizer in je haar te smeren.
  4. Maak je eigen ‘home made butter’ door rauwe shea butter te mixen met cocoa boter, virgin olijfolie en een essentiele olie naar keuze. Verwarm de mix en voila je hebt je eigen shea butter mix. Gebruik deze als een moisturizer en/of sealer voor je haar.
  5. Ben je van plan je haar een kleurtje te geven? Gebruik shea butter dan langs de haarlijn voordat je begint met kleuren. Dit voorkomt vlekken op je huid.
  6. Heb je een geïrriteerde hoofdhuid? Of juist net een relaxer gedaan? Smeer de shea butter dan voor je hoofdhuid. Verdeel je haar in verschillende secties en masseer de shea butter in.
  7. Gebruik shea butter als heat protector voordat je je haar föhnt en/of tangt.
  8. Neem shea butter mee op vakantie! Het schijnt je haar namelijk ook te kunnen beschermen tegen UV-stralen.

 

Gebruik jij ook al shea butter voor je haar?

Bron & Bron

 

 

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies