Party Over Hair

7 vragen aan Fro Girl Ginny

Wat begon als een opdracht voor school, is inmiddels uitgegroeid tot een event dat plaats vindt in verschillende steden over de hele wereld. Blogger/vlogger Fro Girl Ginny  (Engeland) wist sinds de start van de ‘Happy Fro Day’ al honderden vrouwen te inspireren over natural hair. Grote krullen, kleine krulletjes of kroeze krullen; volgens Fro Girl Ginny zijn alle soort krullen prachtig en mag natural hair gevierd worden. En ja, daar zijn wij het natuurlijk helemaal mee eens! Reden genoeg voor ons om Fro Girl Ginny uit te nodigen tijdens Party Over Hair!

7 vragen aan Fro Girl Ginny

Fro Girl Ginny is samen met het natural hair merk Design Essentials aanwezig op Party Over Har. Meer over Design Essentials tijdens het event, lees je hier. Voorafgaand aan haar aanwezigheid is het natuurlijk leuk om wat meer over Fro Girl Ginny te weten te komen. En dus, stelden we haar een aantal vragen

MBH: We kunnen ons niet meer exact herinneren op welk moment we je begonnen te volgen op Social Media, maar wat op viel waren de verschillende Happy Fro Day meet ups in verschillende steden over de hele wereld. Hoe ben je daarmee begonnen en waarom?

Schermafbeelding 2016-06-18 om 21.32.15Fro Girl Ginny: “Het begon eigenlijk als een studieopdracht. Ik wilde een documentaire maken over vrouwen met natuurlijke krullen. Ik wist dat het een beetje lastig zou zijn om gewoon in het centrum van Londen op zoek te gaan naar vrouwen, dus besloot ik gewoon mijn social mediakanalen te gebruiken. Zo kon ik de vrouwen bij elkaar krijgen. Uiteindelijk kreeg ik een geweldig cijfer voor de opdracht en creëerde ik, zonder dat ik vooraf die intentie had, dit prachtige platform.”

MBH: Je noemt jezelf vaak ‘Nia The Light’. Waarom?

Fro Girl Ginny: “Ik ben vernoemd naar mijn oma. Ze is inmiddels overleden, maar veel mensen zien in mij haar gelijkenis. Veel mensen laten zich verleiden door social media, zodat ze meer populariteit krijgen. Ik wil mezelf niet letterlijk en figuurlijk blootgeven op social media. Ik hoor vaak dat ik daaromiets uitstraal en mijn sterrenbeeld is Tweelingen, dus zou ik vermoedelijk 2 persoonlijkheden moeten hebben. Nia The Light is een rustig meisje en meer in contact met de natuur. Fro Girl Ginny is meer gezelligheid, fun en energiek. Ik ben zowel Nia The Light als Fro Girl Ginny en iedereen krijgt verschillende delen van mij te zien.”

MBH: Wie inspireert jou het meest en waarom?
Fro Girl Ginny: “Mijn moeder! Als onafhankelijke vrouw heeft ze zoveel voor zichzelf weten klaar te spelen. Ik hoop dat ik mijn dochter ooit ook zo kan inspireren.”
MBH: Welke haarroutine volg je op dit moment?
Fro Girl Ginny: “Ik ben een ‘Wash ’n Go Girl!”
MBH: Wat vind je van van de natural hair community in Nederland?
Fro Girl Ginny:  “Ik denk dat het veel potentie heeft om te groeien en ik ben erg enthousiast om er deel uit van te maken.”
  Fro Girl Ginny
MBH: Wat kunnen bezoekers verwachten van jouw aanwezigheid bij Party Over Hair?
Fro Girl Ginny: ” Veel haartips, curl talk, knuffels en natuurlijk zullen we veel lachen en foto’s maken.
MBH: Je hebt inmiddels al meer dan 125 duizend volgers. Wat zijn je plannen met je Instagram account?
Fro Girl Ginny: “Ik wil een imperium bouwen. Ik vertel niet teveel over mijn toekomst doelen. Je zult het gewoon zien, dat maakt het magischer.”

It’s all about healthy hair met Design Essentials

Design-essentials2-1

Wil jij de stap zetten naar gezond haar? Kom dan naar de workshop “It’s All About Healthy Hair” van Design Essentials tijdens Party Over Hair. Je krijgt heel veel tips, kunt je vragen stellen aan professionals en kunt de nieuwe Coconut & Monoi Collection op je eigen haar uitproberen!

Kaarten voor Party Over Hair zijn te bestellen via partyoverhair.eventbrite.comHopelijk zien we je daar!

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies