gezonder haar
Black Hair

7 simpele tips voor langer en gezonder haar

Mooi, gezond en lang haar, dat willen we toch allemaal? Helaas bestaat hier nog geen magisch drankje voor. Toch zijn er een aantal simpele dingen die je in het dagelijks kan toepassen om de groei van je haar te bevorderen.

 

  1. Ontklit je haar altijd met conditioner

Krullend haar is heel kwetsbaar wanneer het droog is. Daarom is het belangrijk om je haar alleen te ontklitten wanneer het nat is. Op deze manier breekt je haar minder snel. Gebruik hiervoor een ruime hoeveelheid conditioner. De Say Yes To Carrots Pampering Conditioner is een prima product hiervoor.

 

  1. Gebruik je vingers als kam

Je hebt meer controle over je haar als je het ontklit met je vingers. Met borstels en kammen ben je al gauw geneigd om te hard te trekken. Hierdoor verstoor je jouw krulpatroon, en in het ergste geval breekt je haar hierdoor af. Het ontklitten met je vingers kan veel tijd in beslag nemen vooral als je lang haar hebt. Als je er het geduld of de tijd niet voor hebt, probeer dan te ontklitten met een grove kam of de Denman Brush.

 

  1. Vermijd strakke kapsels

Als klein meisje werd mijn haar vaak in een hele strakke paardenstaart gedaan. Mijn moeder en oma waren groot fan van de elastiekjes met de harde plastic ballen eraan. Misschien een schattig gezicht, maar absoluut niet fijn! Vooral als het losschoot! Dat deed toch zo een zeer. De te strakke staarten resulteerde in kale plekken rondom mijn haarlijn. Het heeft jaren geduurd voordat deze plekken weg waren. En tot de dag van vandaag heb ik geen volle haarlijn. Probeer daarom te strakke haarstijlen te vermijden.

 

  1. Bescherm je haar tijdens het zwemmen

Summer is around the corner! Dit betekent dat de meesten van ons op vakantie gaan en hoogstwaarschijnlijk lekker gaan vertoeven aan het strand of aan het zwembad.

Chloor is erg slecht voor je haar. Het droogt je haar uit en het kan je haar zelfs verkleuren. Breng voordat je gaat zwemmen een ruime hoeveelheid olijfolie aan in je haar. Olie en water gaan niet samen. De olie zal het chloor afstoten.

 

  1. Gebruik sulfaat-vrije shampoos

Veel vrouwen lopen tegen het probleem aan dat hun haar maar niet lijkt te groeien. Het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat de groei bij krullend haar minder snel zichtbaar is dan bij steil haar. Maar er zijn zeker ook factoren die de groei van je haar kunnen belemmeren, zoals het gebruik van producten met sulfaten. Dit zijn harde chemicaliën die vaak het hoofdingrediënt zijn in shampoos. Sulfaten maken je haar erg droog en kunnen de groei van je haar belemmeren. Probeer daarom het gebruik van shampoo terug te brengen naar 1 keer per maand, en Co-Wash je haar 1 tot 2 keer per week.

 

  1. Drink genoeg water

Ik denk dat dit een voor de hand liggende tip is, maar ik benoem het toch maar.

Ons lichaam bestaat voor 70% uit water. Het is daarom belangrijk om deze belangrijke energiebron van ons lichaam te blijven voeden. Te weinig water drinken leidt tot dehydratie. Dit heeft een negatief effect op de groei van je haar. Probeer dus genoeg water te drinken.

 

  1. Heb geduld en wees consistent

Geduld is een schone zaak, en geduld wordt beloond! Mijn laatste tip is om te genieten van de reis naar lang, gezond haar. Probeer je haar niet dagelijks of wekelijks op te meten. Hierdoor raak je alleen maar ontmoedigd.

Wees consistent! Blijf genoeg water drinken, blijf je haar beschermen als je gaat zwemmen, gebruik 1 keer per week een maskertje in je haar, shampoo je haar niet meer wekelijks, en je zult zien dat ook jouw haar kan en zal groeien!

 

Lees meer tips voor krullend haar op de blog van Shamilla: www.curlygirlmovement.com en bekijk haar laatste YouTube filmpje!

foto: sunitav.com

Mijn naam is Shamilla Bunsee en ik ben de oprichter van ' The Curlygirlmovement'. Dit is een platform voor alle vrouwen met krullend haar. Mijn passie voor krullend haar komt tot uiting in mijn artikelen en youtube tutorials. Samen met jou ga ik op zoek naar de perfecte technieken en producten voor jouw krullend haar! Loves: video editing, fitness, fashion, beauty & The Curlygirlmovement