Black Hair

6 x krullen crèmes

Wanneer het op je krullen aankomt, dan is ‘kruldefinitie’ het toverwoord waarmee merken je over kunnen halen hun product te kopen. Doffe en pluizige krullen verliezen het namelijk vaker van glanzende en gedefinieerde krullen. Gelukkig zijn er steeds meer merken die speciale producten op de markt brengen, waarmee jij je krullen een soort van ‘boost’ kunt geven. Bij het aanbrengen van de producten zie je namelijk je krul meer glans krijgen en veel minder pluizig worden. Uit wat voor soort producten kun je allemaal kiezen?

 

De krullen crèmes

Curling Cream,  Defining Pudding, Curl Custards… allemaal productnamen die je vast en zeker wel eens bent tegen gekomen. De namen verschillen niet zoveel en daarmee ook niet het doel van dit soort producten. De krullen crèmes hebben veel weg van een reguliere moisturizer. Logisch ook, want om je krullen mooier te maken moét je op de een of andere manier wel vocht toe dienen. De kans is dan ook groot dat je op de labels van deze producten als eerste ingrediënt water (Aqua) ziet staan. Maar anders dan de meeste moisturizers zijn ze vaker iets dikker en vaster qua vorm. Daarnaast zorgen ze ook nog voor wat extra ‘hold’, zodat je krullen langer gedefinieerd blijven. Uitstekend dus voor een twist out, braid out of een gewoon een wash&go. Omdat ik wel van uitproberen houd, heb ik de afgelopen tijd een aantal krullencremes ‘versleten’. Dit zijn ze:

Beautyiful textures: Curl Control Defining Pudding – 8,90 euro (425 gram)

beautiful-textures-curl

Een pudding die zijn werk goed doet!  De kleur van de pudding is zacht roze en de geur is eigenlijk best apart. Eigenlijk een beetje chemisch, maar niet heel erg overheersend. Voor de prijs krijg je een heerlijk grote pot waar je lang van kunt genieten!

Aunt Jackies Curl La La Defining Curl Custard  – 8 euro (436 gram)

aunt-jackie_curl_la_la

Aunt Jackies is in een korte tijd heel erg populair geworden. De prijs/kwaliteit verhouding en de gemakkelijke verkrijgbaarheid van het product speelde daarbij een grote rol. Voor weinig geld krijg je heel veel product! Zo ook voor de Defining Curl Custard. De custard heeft een licht paarse kleur. Ik vind hem wel iets ‘lichter’ dan de andere curling cremes die ik heb gebruikt. Voor mijn 4C haar is het daarom goed om het te sealen met een iets dikker olie, zoals castor olie. Voor mij werkt het dan ook het beste wanneer ik het gebruik voor een twist out.

ORS  Curls Unleased Curl Defining Creme 

curls_unleashed_defining_creme

 

Het merk ORS (voorheen Organic Root Stimulator) behoorde jarenlang – en misschien nu nog steeds – tot de topmerken die producten voor gerelaxed haar verkopen. Iedereen heel wel iets van het merk in huis liggen. Maar tijden veranderen en zo ook de vraag naar andere soorten producten. Toen de natural hair ‘revolutie’ op gang kwam heeft het eigenlijk toch best lang geduurd voordat dit merk een speciale lijn uitbracht voor vrouwen met natuurlijke krullen. Uiteindelijk is de ‘Curls Unleashed’ productenlijn hun antwoord op de steeds populairder worden natural hair community. De Curl Defninig Creme werkt goed voor vrouwen met haartype 3 en 4. Hier kun je zien hoe ik er eerder een twist out mee had gemaakt. 

Jane Carter Solution Curl Defining Cream – vanaf 20 euro (177 ml)

jane_carter

Dit is tot nu toe echt mijn favoriet! Niet alleen de geur is geweldig, maar het biedt de perfecte combinatie van zacht haar en toch behoud van mooie krullen. Het product is gelukkig in twee formaten te verkrijgen. Eentje van 177 ml – die te klein is wanneer je dit dagelijks gebruikt – en eentje van 473 ml. Deze laatste pot is voorzien van een pompje. De creme is wit en heel erg zacht van structuur.Dat merk je ook wanneer je het product in je haar smeert. In vergelijking met de andere producten is deze pot aan de dure kant, maar zeker het proberen waard.

Cantu Shea butter for Natural Hair Coconut Curling Cream 

cantu

Het merk Cantu heeft een product op de markt gebracht die zowel bij naturals als bij de ‘relaxed hair-girls’ erg populair is: de leave-in conditioner. Niet lang geleden lanceerden ze een speciale lijn voor vrouwen met krullend haar. En natuurlijk moest daar een curling cream bij zitten. Deze coconut curling cream ruikt bijna hetzelfde als hun bekende leave-in conditioner. Het product is wit en voelt echt aan als een creme en heeft een hoog ‘moisturizer’ gehalte.

III Sisters of Nature Spiral Pudding – 11,50 euro (226 gram)

spiral_pudding

Dit product is letterlijk mijn first love wanneer ik het over krullen cremes heb. Ik heb er al eerder over geschreven in deze post. Het was namelijk de eerste krullen creme die ik uitprobeerde, na mijn big chop. Opvallend aan dit product is de kleur (lila paars), maar met name de geur. Het product ruikt gewoon echt naar snoep. Op zich kan dit een afknapper zijn, maar ik vind het best mee vallen. Zodra het in je haar zit, ruik je het niet meer.

De juiste krullen creme kiezen

Welke krullen crème je precies moet kiezen, is erg afhankelijk van je haartype. Probeer verschillende crèmes uit, maar koop natuurlijk niet allemaal tegelijk. Maak eerst een pot leeg, voordat je weer aan een nieuw merk begint. Je kunt ook echt pas na een aantal keer hetzelfde product te hebben gebruikt, concluderen of iets werkt of niet werkt. Als je het mij vraagt zijn dit soort cremes een must have voor jouw stash en dan met name om twist outs en braid outs te maken waarvan je minimaal 3 tot 4 dagen van kunt genieten.

Tips:

  • Curling cremes met een vastere en dikkere structuur/vorm werken perfect voor vrouwen met haartype 4b/4c. Die met een lichtere structuur doen hun werk ook goed, maar kun je vervolgens het beste combineren met een dikkere olie, zoals castor olie.
  • Gebruik een olie naar keuze nadat je de krullen creme hebt gebruikt. Zo seal je de moisturizer in je haar.
  • Wil je lekker lang genieten van bijvoorbeeld je twist out? Bind voor het slapen gaan je haar volgens de Pineapple method (Ananas-methode). Zo houd je niet alleen je krullen mooier, maar zorg je er ook voor dat ze gestretcht blijven.

 

Welke krullen crèmes gebruik jij?

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies