Black Hair

6 haar nieuwtjes van Dr.Syed tijdens Avlon’s Bloggers Breakfast

Vorige week zondag was ik samen met 9 andere bloggers uitgenodigd voor Avlon’s Bloggers Breakfast in het Manhattan Hotel in Rotterdam. Lekker vroeg  ontbijten en kletsen over ons haar. Heerlijk! Maar vooral ook leuk om nog veel meer te leren. Oprichter en president van Avlon, Dr. Ali N. Syed gaf ons een uitgebreide presentatie over de verschillen tussen kroeshaar en Europees haar, de eigenschappen van kroeshaar en de manier waarop Avlon zijn producten maakt.

Avlon is een van de grootse haarverzorgingsmerken voor kroes- en krullend haar. Je kent het waarschijnlijk wel van de merken KeraCare en Ferm. De producten zijn voornamelijk in kapperszaken te koop.

Bekijk foto’s en scroll verder voor 6 weetjes over ons haar!

bloggers_breakfast_avlon18 bloggers_breakfast_avlon17

Nieuwe producten “Texture Release” en “MoistuRight”

bloggers_breakfast_avlon16

Blogger Benay Vaneese

bloggers_breakfast_avlon15 bloggers_breakfast_avlon9

Dr. Ali N. Syed

bloggers_breakfast_avlon11

Macblogster

bloggers_breakfast_avlon10 bloggers_breakfast_avlon7

Gwendelien van Haircrush, Jocelina van Pinkchocolatebreak en Akua van Cosmos & Lipsticks

bloggers_breakfast_avlon13 bloggers_breakfast_avlon12 bloggers_breakfast_avlon14 bloggers_breakfast_avlon4

Belgische blogger Gaelle van The Girlz Life Magazine

bloggers_breakfast_avlon2

Tijdens de presentatie van Dr. Syed kregen we veel nieuwe informatie over ons haar en haarverzorging. Deze 6 dingen wil ik graag met jullie delen:

  1. De gezondheid van je hoofdhuid is nog belangrijker dan je haar. Het is de fundering van een gezonde haargroei. Zorg er dus voor dat je voldoende aandacht geeft aan de verzorging van je hoofdhuid.
  2. Innovatie in haarproducten is belangrijk. Bij Avlon wordt de wetenschap voorop gesteld en innovation is key bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Dr. Syed liet in zijn presentatie zien op welke manieren producten worden ontwikkeld en getest in zijn laboratorium.
  3. Er zijn echt hele grote verschillen tussen Europees haar en kroeshaar. Tja, dat wisten we natuurlijk al, maar altijd leuk om de cijfers ernaast te leggen. Zo is ons haar 5x moeilijker te kammen op nat haar en zelfs 50x moeilijker op droog haar. Ook groeit ons haar minder snel dan Europees haar. Check nog meer vergelijkingen op onderstaande foto (beetje blurry…sorry):bloggers_breakfast_avlon20
  4. Natuurlijke producten zijn niet altijd per definitie goed voor je haar. Als er natuurlijke oliën in een product zitten, die verder niks doen voor het haar, heb je er natuurlijk niets aan. Daarom is het bij elk product (natuurlijk of niet) belangrijk om na te gaan wat het doet voor je haar.
  5. Het vlechten van je haar kan net zo slechts zijn als het relaxen van je haar. Voornamelijk als je het haar veel te strak vlecht waardoor het haar uitvalt en je het niet goed verzorgt. Verzorging is dus super belangrijk.
  6. De ingrediëntenlijst van producten zegt niet zo heel veel. Vaak wordt gedacht dat de eerste 5 ingrediënten die geschreven staan, de 5 belangrijkste zijn en een hoge concentratie bevatten. Dit is echter niet altijd zo. Zo kan het eerste ingrediënt dat genoemd is, aloë vera gel zijn, maar is deze wel voor 50% verdund met water. Volgens de regelgeving mag dit alsnog als 100% aloë vera gel op de lijst worden gezet. Het is dus best lastig te achterhalen wat er precies in een product zit.

bloggers_breakfast_avlon8

Sandra van Sprottje

bloggers_breakfast_avlon3 bloggers_breakfast_avlon6

Taria-ann van Frunettte (rechts)
bloggers_breakfast_avlon5 bloggers_breakfast_avlon1

Groepsfoto! Ook nog met Tewatha van ThisGirlsBlackBook en Nene van Elegancy101

Binnenkort meer info over de nieuwe producten van ‘Texture Release”.

beeld: Ruchama Woerdings

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm