Black Hair

6 bijzondere quotes uit de Little Black Hair Book

Little_black_hair_book_

“Een boek vol heerlijke, hilarische, hysterische, ontroerende en inspirerende haarverhalen, dat een inkijkje geeft in de wereld van kroes en krul”. Dat is Little Black Hair Book. Geschreven door Sandra Sprott, die met haar blog – www.spottje.com – haar kennis over producten wil delen en journalist Janice Deul die zich via haar platform Diversity Rules sterkt maakt voor meer diversiteit in mode en magazines. En wat is het een fantastisch boek geworden, met mooie foto’s en prachtige haarverhalen. Ik ben heel dankbaar dat ook ik mijn bijdrage heb ik kunnen leveren (check pagina 130 als je het boek al in bezit hebt).

Little_black_hair_book_megisa_esseboom

Het boek bevat herkenbare verhalen van black hair personalities, professionals die hun visie geven op het vak en een woordenlijst van de meest gebruikte black hair begrippen (zoals ‘naturalista’s,’transition’ en ‘co-wash’). Een absolute collectors item voor alle black hair liefhebbers.

Natuurlijk ben ik al begonnen met lezen. Er staan verhalen in van 40 geweldige vrouwen en mannen, dus elke dag lees ik er weer een paar. Om je een indruk te geven van de verhalen die erin staan, heb ik alvast 7 bijzondere quotes uit het boek gehaald.

1. “Mijn [Afrikaanse] moeder, die haar eigen haar relaxte, was constant met mijn haar in de weer. Op een gegeven moment knipte ze al mijn haar af. Ik was toen hooguit drie, vier jaar, maar ik herinner het me nog goed. Mijn haar was toen extreem lang, tot op m’n enkels. Ik schrok heel erg maar  gaf geen kik. Huilen doe je niet zo snel als je opgroeit in een land als Liberia. Mijn moeder heeft mijn haar verkocht. Dat deden meederde mensen daar. Mijn vader was ronduit woedend.”

Little_black_hair_book_samaa_roseboom

– Samaa Roseboom (modestudente en ontwerper)

2. “We hebben echt leuke klanten met bijzondere verhalen. Een tijdje terug zei een dame heel eerlijk dat ze een keuze moest maken tussen haar huur en haar extensions. Ze ging voor het laatste. Dat geeft aan hoe belangrijk haar is.”

Little_black_hair_book_funda_ayan

– Funda Ayan (Managing Director Real Hair Online)

3. “Mijn dreads zijn eigenlijk per toeval ontstaan. Vroeger liet ik mijn haar altijd door mijn moeder kammen, maar op een gegeven moment kreeg ze het niet meer uit de knoop. Ze riep mijn zus erbij en haar lukte het ook niet. Tja, toen had ik dus dreads.”

Little_black_hair_book_gino_gersie

– Gino Gersie (ontwerper)

4. “..Aan de andere kant treden black hair-stylisten ook niet naar buiten. Zonde is dat. Je moet laten zien dat je er bent. En dat je trost bent op wat je doet. Natuurlijk spelen de media een rol, maar als black hair kapper heb je zelf ook de verantwoordelijkheid om je verhaal te vertellen. Ze moeten feitelijk een platform creëren en actief de glossies en vakbladen benaderen.”

Little_black_hair_book_mark_van_westerop

– Mark van Westerop (Eigenaar en Creative Director van Pro-Solo Hair Artist in Alkmaaar)

5. “Al met al loopt mijn carrière best goed; ik werk veel, maar ik heb wel een dilemma: moet ik een statement maken door met mijn natuurlijke krullen op een casting te verschijnen of kom ik met steil haar, waardoor ik meer kans op een klus maak omdat dat nu eenmaal meer mainstream is? Daar ben ik nog niet helemaal uit.”

Little_black_hair_book_anastasia_leung_lo_hing

– Anastasia Leung Lo Hing

6. “Op m’n dertigste werd ik kaal. Maar daardoor voelde ik me niet minder vrouw. Ik ontdekte dat je haar echt niet alles is. Iets dat veel hardcore naturals niet lijken te beseffen. Ik mis zelfspot en luchtigheid in de hele black hair-discussie. Misschien goed om dat erin te brengen: ‘Niet zo serieus, girls: het is maar haar’ “

Little_black_hair_book_irene_hin

– Irene Hin (mede-eigenaar van Lady Afrika)

Meer haarverhalen lezen? Bestel jouw eigen Little Black Hair Book via www.deboekfabriek.nl

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm