Black Hair

5x producten die zorgen voor een gezondere hoofdhuid

Gezond haar, begint bij een gezonde hoofdhuid. Als je veel co-washes doet of gel en andere stylingproducten gebruikt, ontstaat er heel veel ‘build up’ in zowel je haar als op je hoofdhuid. Heel vaak zijn we zo gefocused op ons haar, dat we onze hoofdhuid vergeten. Veel voorkomende hoofdhuid problemen, zoals een droge hoofdhuid, schilfers en haarroos zijn eigenlijk best goed te voorkomen en tegen te gaan, mits je de juiste producten gebruikt. Misschien heb je hier wel wat aan:

1. Alikay Naturals Essential 17  Hair Growth Oil

alikay-naturals-essential

Behalve dat dit een hele fijne olie is, is het ook nog eens heel handig verpakt. De fles heeft een tuit die je kunt gebruiken om de olie rechtstreeks op je hoofdhuid aan te brengen. Emoe olie, Tea Tree olie en horsetail poeder(heermoes) zijn 3 van de essentiële oliën die in dit product zijn verwerkt. Emoe olie is hypoallergeen, antibacterieel en bevat verschillende vetzuren waar ook je haar en hoofdhuid voordeel uit kan halen:

  • Emoe olie heeft antibacteriële eigenschappen, waardoor ophoping van vuil en producten in je haar en op je hoofdhuid, worden afgebroken.
  • het helpt tegen haarroos en een jeukende hoofdhuid

Lees meer over deze olie hier.

Tea Tree olie hebben we al veel vaker besproken op MyBlackHair.nl. De olie, die 100% natuurlijk is, staat bekend om de zuiverende, reinigende en heilzame werking bij de behandeling van schrammen. Ook kenmerkend aan de olie is de sterke, specifieke geur. Verder bevat de olie geen SLS, parabenen , synthetische stoffen en vulstoffen.

Als laatste zorgt de heermoes poeder ervoor dat ongezond haar versterkt wordt, vanwege de hoeveelheid mineralen die in dit kruid zitten. Vooral het mineraal silica wat erin zit kan haar duidelijk versterken. Bepaalde stoornissen waarvan we weten dat ze goed reageren op Heermoes zijn droog haar, kaalheid, seborroe en roos, Silica ondersteunt haarkracht specifiek en zorgen voor de soepele en glanzende kwaliteiten die mensen zo waarderen in haar. (bron)

 

2. KeraCare Dry & Itchy Scalp Anti-Dandruff Spot Itch Lotion

keracare_spot

Het professionele haarverzorgingsmerk KeraCare heeft een hele lijn toegewijd aan een droge en jeukende hoofdhuid al dan niet in combinatie met haarroos: KeraCare Dry & Itchy. Eén van de producten is de Scalp Anti-Dandruff Spot Itch Lotion, welke speciaal ontworpen is om bepaalde jeukende plekken op de hoofdhuid te verlichten. Andere voordelen zijn:

  • Een gezondere hoofdhuid
  • Zichtbaar verminderde haarroos
  • Het minimaliseert hoofdhuid irritaties en roodheid door het krabben

Je kunt dit product gewoon meenemen in je tas en indien nodig meerdere malen aanbrengen. Het is goed te gebruiken met andere producten.

KeraCare Dry & Itchy Scalp Anti-Dandruff Spot Itch Lotion is hier verkrijgbaar.

3. Appelciderazijn

appelciderazijn

Velen gebruiken appelazijn om het haar te reinigen. Appelazijn heeft een dubbel voordeel als het op roos aan komt. Het reinigt de hoofdhuid, waardoor het roos zal verdwijnen en maakt het haar zijdezacht en schoon.Daarnaast heeft het een antibacteriële werking en biedt het verlichting aan een geïrriteerd hoofdhuid.

Hoe gebruik je appelciderazijn? Mix 1/4 kop appelciderazijn met 3 koppen water in een spuitflesje. Spuit d mix op je haar en hoofdhuid en laat het even intrekken voor 20-30 minuten met een plastic kap op. Daarna spoel je het uit. Voor nog wat extra verzorging kun je ook een paar druppels tea tree olie en rozemarijn olie toevoegen. De voordelen van tea tree lees je hierboven. Rozemarijn olie wordt wereldwijd al jaren gebruikt om haargroei te stimuleren en haarroos tegen te gaan.De olie stimuleert de bloedcirculatie op de hoofdhuid.

Appelciderazijn kun je gewoon in de supermarkt vinden.

4. Aunt Jackie’s E-Blast Vitamin E & Flaxseed Nourishing Scalp Remedy

aunt-jackies-e-blast-vitamin-e-flaxseed-nourishing

Aunt Jackie’s kinderlijn heeft een oliemix speciaal voor de hoofdhuid van de kleintjes ontwikkeld. Maar in principe kun je het ook gebruiken als volwassene. De spuitfles maakt het handig om de olie in het haar te spuiten of op de hoofdhuid. Je kunt het daarom gemakkelijk gebruiken als je vlechten of locs hebt. Het bevat onder andere kokosolie, sheaboter, olijfolie en lijnzaad olie. Lijnzaad heeft van nature een hydraterende en licht fixerende werking. Daarnaast is lijnzaad erg rijk aan omega-3 vetzuren die een droge hoofdhuid tegen gaan.

Voordelen van het gebruik zijn:

  • Het stopt schilfers en een droge, geïrriteerde hoofdhuid
  • De natuurlijke oliën in dit product zorgen voor een algehele gezonde hoofdhuid en haar.

 

5. ORS HAIRepair Vital Oils for Hair & Scalp

ORS_HAIRepair_Vital_Oils350X415

HAIRepair Vital Oils for Hair & Scalp is een mengelmoes van druivenpit olie en zoete amandelolie. Over deze oliën heb ik wel eerder geschreven. Druivenpit olieis heel erg geschikt voor droog haar en bevat veel vitamine E en mineralen. Zoete amandel olie is tegenwoordig mijn favoriet. Het is heerlijk voedend voor je haar en ook echt heel erg geschikt voor de huid en een geïrriteerde huid. Het is een fantastische moisturizer.

Ook deze olie is verpakt in een handige tuit fles. Zo kun je het heel gemakkelijk op je hoofdhuid aanbrengen en vervolgens de olie goed in masseren.

Lees hier meer over de plus- en minpunten van de olie.

HAIRepair Vital Oils for Hair & Scalp is te koop bij de meeste afro shops.

 

Welke producten gebruik jij om je hoofdhuid gezond te houden?

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm