Beauty

5 tips voor een stralende huid

De huid is het grootste, onbeschermde orgaan van ons lichaam, die het meest wordt blootgesteld aan factoren zoals: zonlicht en schadelijke stoffen in de lucht. Naarmate we ouder worden kan het eens voorkomen dat de huid minder gaat glanzen. Op dat moment heeft de huid, extra speciale zorg nodig. Die speciale zorg begint al met deze 5 tips die zorgen voor een stralende huid:

stralende huid

 1. Water
  Drink water en daarmee bedoel ik ook genoeg water. De reden dat je huid er wat dof uit kan zien of dat je donkere kringen rondom je ogen hebt is omdat je lichaam niet genoeg gehydrateerd is. Dorst is een teken van uitdroging, dus als je dorst hebt, drink voldoende water! Water zorgt er niet alleen voor dat je huid gehydrateerd wordt, maar ook dat je huid van nature gaat glanzen. Weet je niet hoeveel water je per dag moet drinken? Neem dan de helft van je lichaamsgewicht en vermenigvuldig het met 0,03. Dus weeg je bijvoorbeeld 80 kilo dan is dat 80 x 0,03 = 2,4 liter per dag.
 2. Exfolieer je huid en gezicht
  Reinig je gezicht met een natuurlijk reinigingsmiddel, zoals black soap of een zelfgemaakte scrub. Exfolieer je gezicht, nek en borst om ze te ontdoen van dode huidcellen, zodat je huid weer gaat stralen. Heb je bruine suiker in huis? Mix bruine suiker, je favoriete essentiële oliën en honing. Smeer dit vervolgens op je gezicht, nek en borst en voila! Een super zachte huid.
 3. Gebruik producten die vitamine C bevatten
  Vitamine C gaat ouderdom tegen, beschermt de huid tegen zon, gaat hyperpigmentatie tegen en zorgt voor de aanmaak van collageen. Collageen is het bindweefsel dat de huid stevig en zacht houdt. Mocht je een eigen brouwsel willen maken, probeer dan dit recept: ¼ thee lepel vitamine c poeder en een paar druppels aloë vera juice. Meng het in je hand en smeer het vervolgens op je gezicht totdat de kristallen opgelost zijn. Breng het op je gezicht, nek en borst aan, na het reinigen van je gezicht.
 4. Gezichtspeeling
  Maskers zijn altijd geweldig, omdat ze giftige stoffen verwijderen en ze geven onmiddellijk een ‘gezonde’ gloed. Gebruik fruitmaskers (die je zelf kunt maken). Ze zijn zacht, natuurlijk en zitten boordevol vitaminen in vergelijking tot chemische gezichtspeelings.
  Pers aardbeien, papaya en ananas samen en vries het vruchtensap tot ijsblokjes. In de ochtend smeer je 1 ijsblokje over je gehele gezicht, hals en borst. Vervolgens laat je dit voor 10-15 minuten zitten en spoel je het af met warm water. Groene thee is ook een aanrader!
 5. Bewegen
  Wanneer je voldoende en actief beweegt, zweet je alle giftige stoffen uit en geef je de huid een kans om te ademen. Bezoek zo nu en dan een sauna, je huid zal je er dankbaar voor zijn. Je zweet niet alle giftige stoffen uit je huid, maar je zal je ook beter gaan voelen.

Wat voor tips heb jij voor een stralende huid?