Black Hair

5 Tips voor een pijnloze haarverzorging van je kind

Zelf heb ik geen meisjes. Wel twee jongens. Met kort haar. En toch, is het elke ochtend een gedoe tijdens het borstelen van hun haar. Laat staan als het meiden waren geweest. Zelf kan ik er natuurlijk ook over meepraten. Haren kammen was geen pretje. Toch was ik altijd blij dat mijn haar goed zat na het vlechten. Maar liever was de hele rit natuurlijk pijnloos. Had mijn moeder deze tips maar eerder geweten:

1. NIET op droog haar uitkammen

Wil je echt tranen voorkomen? Stop dan met het droog kammen van het haar van je kind(eren). Naast dat het heel veel pijn doet, breekt het haar van je kindje veel sneller als het heel droog is en je het gaat kammen. Gebruik een klein beetje leave-in conditioner, kam eerst wat met je vingers en gebruik als laatste een kam/borstel. Een goede kam voor kids is de Tangle Teezer.

2. Was het haar onder de douche/in de badkuip

Als ik ergens wel een hekel aan had toen ik klein was, was het wel het wassen van mijn haar in de wasbak. Het is zo moeilijk om een lekkere houding aan te nemen met je hoofd in de wasbak. Daarnaast druipt het water heel gemakkelijk in je ogen. Niet fijn dus. Zeker niet voor een kind. Je kunt je kindje beter onder de douche laten staan en op die manier het haar wassen.

3. Voorkom brandende ogen

Gebruik milde en sulfaat-vrij haarproducten voor je kindje. Zo voorkom je een gillend kindje tijdens het haren wassen. Daarnaast zijn deze haarproducten veel beter voor het haar. Er zijn verschillende haarmerken die gericht zijn op kinderen, zoals de producten van Just For Me (in afro shops te verkrijgen) en Aunt Jackie’s Kids. Het populaire Cantu komt binnenkort ook met een kinderlijn!

Is jouw dochtertje bang om water en zeep in het ogen te krijgen? Laat haar dan een washandje voor haar gezicht houden en zorg ervoor dat ze haar hoofd naar achteren houdt als je het haar uitwast. Het helpt echt!

4. Vlecht niet te strak!

Het wassen en uitkammen is voor sommige niet eens het grootste probleem. Strak vlechten; dat kunnen veel moeders ook heel goed. Het kan er mooi en verzorgd uitzien, maar is voor je kindje niet heel erg fijn. Naast dat het pijn doet, is het ook slecht voor het haar van je kindje. Het kan voor haaruitval zorgen, vooral als je de voorkant heel strak vlecht. Daar is het haar meestal veel dunner en wat kwetsbaarder.

5. Zorg ervoor dat je kindje niet met los haar gaat slapen

De ochtenden zijn dan namelijk een drama. Als je dochter haar haar overdag los heeft, vlecht of twist het dan in de avond voor het slapen gaan. Het beste is dat zij dan met een satijnen doek gaat slapen, maar de meeste kinderen vinden dit niet zo fijn. Geen probleem. Je kunt ook een satijnen kussensloop aanschaffen. ’s Avonds het haar verzorgen, zorgt voor minder gedoe in de ochtend!

Dit waren mijn tips. Hopelijk heb je hier iets aan!

Hoe zorg jij voor een pijnloze haarverzorging van je kind?

 

 

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm