Black Hair

5 redenen om je haar dit najaar te knippen

Wel of niet? Je haar knippen dit najaar? En nee, dan heb ik het niet alleen over de dode punten die ervoor zorgen dat jouw kapster slechts enkele centimeters van je haar afknipt. Met knippen bedoel ik ook écht knippen. Al je lange lokken kortgewiekt. Twijfel je nog? Misschien trekken deze vijf redenen je over de streep:

1. De pixie cut = HOT
Yes, she did it again. Was iedereen rond 2009 helemaal hoteldebotel van haar korte kapsel(s), ook nu zorgt Rihanna met haar pixie cut weer voor een ware trend. Op zich is de haarstijl zelf niet nieuw; Halle Berry, Victoria Beckham en Katie Holmes spotten we in het verleden ook al met deze look. Het is een stoere, maar toch vrouwelijke haarstijl en als er iets is dat je dit jaar moet proberen dan is dit het wel!

2. New Hair, New You
Waarom altijd kiezen voor de veilige weg? Je haar kort knippen, betekent ook dat je er totaal anders uit gaat zien. Met korter haar kun je bijvoorbeeld de focus nu leggen op prachtige make-up en opvallende oorbellen die een geweldige toevoeging

3. Lekker varieren
Met kort haar kun je zo weinig’; dat is wat velen van ons denken of aannemen. Niet is minder waar, want met een korte coupe kun je heerlijke varieren. Zowel qua kleuren als de styling-mogelijkheden. Laat je haar door een goede kapper knippen en vraag hem of haar naar de verschillende mogelijkheden die je met je nieuwe look kunt creëren. Geloof me, je zult verstelt staan van alle variaties!

4. Accessorize
Ga aan de slag met haaraccessoires: bloemen, haarbandjes of andere opvallende grote accessoires staan vaak prachtig wanneer je kort haar hebt. Ook met sjaaltjes en hoofddoekjes kun je prachtige kapsels maken. Tip: bind van een dun,licht gekleurd sjaaltje een strikje in je haar.

5. Van kort naar lang in enkele minuten
Toch weer naar ‘lang haar voor 1 dag’? Ook dat is mogelijk wanneer je een korte coupe hebt. Bewaar al je extensions of gebruik clip-ins wanneer je toch weer een keertje met lange lokken over straat wilt.

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies