beschadigd haar
Black Hair

5 producten om beschadigd haar te herstellen

Er zijn verschillende oorzaken te noemen waarom je beschadigd haar hebt. Zo kun je door teveel hitte droog haar en gespleten punten krijgen. Door chemische behandelingen kan je haar gaan breken. Zelfs de manier waarop je je haar styled kan ervoor zorgen dat je haar beschadigd. Denk maar aan veel te strakke box braids of te vaak een te strakke staart dragen. Als je je bewust bent van de oorzaak van de schade, kun je er direct wat aan doen. Deze producten helpen je daar een handje bij!

Producten voor beschadigd haar

1. Sheamoisture Reconstructive Finishing Elixir

beschadigd haar

Dit is een lichtgewicht finishing spray voor droog en beschadigd haar. Het zorgt ervoor dat je haarschubben weer plat gaan liggen, waardoor vocht in het haar blijft en je haar dus minder uitdroogt. Daarnaast geeft de toegevoegde argan olie het haar weer een mooie glans. Ook bevat deze spray shea boter. En we weten allemaal dat shea boter de ideale moisturizer is voor kroes en krullend haar.

Te koop via Supernaturals.com

 

2. Kerastase Discipline Keratine Thermique

beschadigd haar

Heel veel keratine behandelingen worden gedaan om het haar stijl te maken. Keratine op zich is echter geen behandeling, maar een bouwstof die al in je haar zit. Maar liefst 88% van je haar bestaat uit keratine. Bij de meeste keratine behandelingen, worden producten gebruikt waar keratine een bestanddeel van is. Keratine is een proteïne, een bouwstof die je haar sterker maakt. Hoe minder keratine (proteïne) in je haar, hoe zwakker je haar dus is.

Heb je dus heel erg zwak haar en mis je een goed balans tussen proteïne en moisture? Probeer dan deze Keratine Thermique van Kérastase. Het maakt je haar sterker en zorgt dat het minder snel afbreekt.

Te koop via: haarshop.nl

3. Matrix Total Results Miracle Morpher Correct It Ceramide

beschadigd haar

Om gezond haar te hebben, is het belangrijk dat de haarschubben plat liggen. En daar komen (onder andere) ceramiden bij kijken. Ceramide is een natuurlijke olie die te vinden is op de haarschubben en dient als een soort ‘cement’ om de haarschubben bij elkaar te houden. Het zorgt er voor dat de proteïne en moisture in het haar beschermt worden. Tevens beschermt het het haar tegen hitte beschadigingen (de stijltang en föhn bijvoorbeeld), chemische schade (relaxers, haarkleuren) en UV stralen (de zon). Het lijkt dus erg belangrijk te zijn om voldoende ceramiden in je haar te hebben.

De Miracle Morpher Correct It Creamide is een haarmasker vol met ceramide. Door het gebruik van dit masker zal je haar sterker, veerkrachtiger en gezonder aanvoelen.

Te koop via: kapperskorting.com

4. Aleppo Zeep Shampoo

beschadigd haar

Aleppo zeep is een mix van pure olijfolie en laurierolie. Over de goede werking van olijfolie op kroes en krullend haar hebben we vaker geschreven. Olijfolie is opgebouwd uit vetzuren die een laagje om het haar kunnen brengen, zodat je haar beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf. Laurierolie wordt veel gebruikt om de conditie van de hoofdhuid te verbeteren en de haargroei te stimuleren.

De Aleppo Zeep Shampoo geeft je haar weer glans, kracht en maakt het zacht. Het maakt droog en broos haar weer sterk en zorgt voor een gezonde hoofdhuid.

Te koop via: Supernaturals.nl

5. Macadamia Weightless Moisture Leave-In Conditioning Mist

beschadigd haar

Een goede leave-in conditioner is een must-have in jouw haarverzorging. Je kan het dagelijks gebruiken en combineren met een lekkere haarboter (zoals shea boter of cacao boter). Zorg ervoor dat je een leave-in conditioner hebt die je haar hydrateerd, ontklit en niet verzwaard. Daarnaast moet het ook de juiste ingrediënten bevatten die je haar helpen weer gezond te maken. In de Weightless Moisture Leave-In Conditioning Mist zit onder andere macadamia olie en arganolie. Macadamia olie bevat essentiële vetzuren die je haar van rijke voedingsstoffen voorzien. Argan olie bevat essentiële vetzuren die je haar herstellen en versterken. Een goede combinatie dus!

Te koop via: Haarshop.nl

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm