Black Hair

5 manieren om je haarpunten te beschermen

De haarpunt is het oudste’ stukje van je haar. Daar moet je dus zuinig op zijn. Vooral als je je haar wilt laten groeien, of je lengte wil behouden. Maar ook voor gezond uitziend haar, zul je je haarpunten goed moeten verzorgen. En dat kan op allerlei manieren. Welke van de 5 pas jij toe?

1.  Weave/Pruiken

Om je haar zo min mogelijk te belasten (met de kam, stijltang, etc.) kun je het wegstoppen onder een pruik/weave/halve weave. Natuurlijk moet je de weave/pruik niet te lang laten zitten. Zorg ervoor dat je je eigen haar nog steeds goed verzorgt!

2.  Knotje

Het knotje is een hele bekende haarstijl om de haarpuntjes te beschermen. De haarpunten stop je weg en op deze manier worden ze niet blootgesteld aan de regen, zon of wind. Wil je weten op welke manieren je kan variëren met een knot? Lees dan dit artikel.

3. Baggy

Met de baggy methode zorg je ervoor dat je haarpunten moisture krijgen. Merk je dat je haarpunten broos of droog zijn? Dan is het tijd voor een baggy. Gebruik je favoriete moisturizer om je haar te bevochtigen. Focus op je haarpuntjes. Vervolgens seal je je haar met een olie. Zet je haar in een staart en plaats het zakje (de baggy) om je staart. Slaap ermee of draag het voor een paar uurtjes.

4. Search & Destroy

De Search & Destroy (S&D) is een methode van het punten van het haar die zich alleen richt op een specifieke split. Dit doe je helemaal zelf! Het voordeel hiervan is, dat je op tijd een gespleten punt verwijderd, voordat je punten nog verder splitten. Omdat je je specifiek op de split richt, voorkom je dat je heel veel haar en lengte verliest!

5. Minderen van hitte

Gebruik minder vaak de stijltang of haardroger. Dit is heel lastig als je gewend bent het elke dag te doen. Wil je toch gebruik maken van je stijltang of haardroger? Dan zorg je er natuurlijk voor dat je een goede serum gebruikt.

 

Wat doe jij om je haarpunten te beschermen?

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm